Το φορτηγό και το τριαντάφυλλο

Εκδότης:
Εύμαρος
Έτος:
2015
ISBN:
9786185162009
Σελίδες:
96
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το φορτηγό και το τριαντάφυλλο
Τιμή εκδότη:€7,96
Η τιμή μας: €7,16
στο καλάθι
Το φορτηγό και το τριαντάφυλλο
Δυο χρόνια μετά τα "Μπλουζ του Αγίου Παντελεήμονα", ο Κώστας Ποντικόπουλος επιστρέφει με την αρθρωτή συλλογή διηγημάτων "Το τριαντάφυλλο και το φορτηγό".

Μικρές, μεστές ιστορίες από την Ελλάδα της κρίσης, με τη μνήμη μιας εποχής αθωότητας, την πικρή τρυφεράδα ελπίδων που δεν ευοδώθηκαν και ένα υπόγειο αλλά ανελέητο χιούμορ που φωτίζει τις καταστάσεις ως τον πυρήνα τους. Δυο στρατιώτες του Εμφύλιου -ένας από τη μια πλευρά και ο άλλος από την αντίπερα όχθη- συναντιούνται γέροντες πια κι αδύναμοι στο θάλαμο ενός νοσοκομείου, ένας αρχιτέκτονας στην Ελλάδα της κρίσης ελπίζει απεγνωσμένα για μια δουλειά, ένας απωθημένος έρωτας που συντίθεται από δύο μοναξιές και μια επιστροφή που δε θα συμβεί ποτέ, δυο απίστευτες γιαγιάδες που αναδιηγούνται τη ζωή τους σαν παραμύθι, τα τελευατία δευτερόλεπτα που περνάει μπροστά σου όλη σου η ζωή, κι ένα τριντάφυλλο που ξεπηδάει απ' τα κόκκινα μάγουλα ενός κοριτσιού, περνάει απ' τ' αντάρτικα βουνά και καταλήγει στο σήμερα...

Ο συγγραφέας πλησιάζει πρόσωπα και καταστάσεις με προσοχή κι αγάπη, διεισδύει σε χαρακτήρες, αφηγείται με απλότητα και φυσικότητα, σε μια γλώσσα που αγγίζει την εύρυθμη και ζωντανή προφορικότητα.
Τίτλος βιβλίου:Το φορτηγό και το τριαντάφυλλο
Εκδότης:Εύμαρος
Συντελεστές βιβλίου:Ποντικόπουλος, Κώστας (Συγγραφέας)
ISBN:9786185162009
Σειρά εκδότη:Ελληνική Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2015
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες