Η χαμένη αθωότητα μιας πόρνης

Ιστορικό - πολιτικό
Εκδότης:
Λεξίτυπον
Έτος:
2015
ISBN:
9786185087883
Σελίδες:
348
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η χαμένη αθωότητα μιας πόρνης
Τιμή εκδότη:€17,50
Η τιμή μας: €15,75
Η χαμένη αθωότητα μιας πόρνης
Στο βιβλίο αυτό γίνεται προσπάθεια να καταδειχτεί ότι οι πολιτικοί, από την αρχαία εποχή έως σήμερα, παραμένουν ίδιοι και απαράλλακτοι.
Το έργο αποτελείται από τρία μέρη:
Στο πρώτο αναφέρεται η πολιτική ιστορία της Ελλάδας με τους κυριότερους πρωταγωνιστές της από τον 6ο π.Χ. αιώνα μέχρι την επικράτηση των Μακεδόνων.
Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει τα χρόνια από το 1821 μέχρι το Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο με τα κυριότερα συμβάντα εκείνης της περιόδου και, κυρίως, το ρόλο των πολιτικών σε αυτά.
Ο ρόλος των πολιτικών ελέγχεται και στο τρίτο μέρος, που περιλαμβάνει τα χρόνια από τo Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο μέχρι το τέλος του 20ού αιώνα.
Και στα τρία μέρη παρουσιάζεται η ομοιότητα των πολιτικών από την αρχαία εποχή μέχρι τη σημερινή, αφού όλοι τους εμφανίζουν τα κοινά χαρακτηριστικά της εξουσιομανίας, της ιδιοτέλειας και της ματαιοδοξίας, ενώ ανάμεσά τους διακρίνονται και οι κάποιες, ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις.
Ακόμα, στη διάρκεια της ιστορίας μας βλέπουμε το πώς επαληθεύεται το «Η ιστορία επαναλαμβάνεται»: Τραγικά πολιτικά σφάλματα, εγκλήματα, δολοφονίες, δοτοί πρωθυπουργοί, πτωχεύσεις, πόλεμοι, νοθευμένα εκλογικά αποτελέσματα, εκπατρισμοί, εκτελέσεις πολιτικών αντιπάλων...
Τίτλος βιβλίου:Η χαμένη αθωότητα μιας πόρνης
Υπότιτλος βιβλίου:Ιστορικό - πολιτικό
Εκδότης:Λεξίτυπον
Συντελεστές βιβλίου:Ρηγόπουλος Άγγελος (Συγγραφέας)
ISBN:9786185087883
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2015
Κατηγορίες:Ιστορία > Ιστορικό Δοκίμιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες