Ιωάννης Ζεμενός

Εκδότης:
Αίολος
Έτος:
2015
ISBN:
9789605212490
Σελίδες:
160
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ιωάννης Ζεμενός
Τιμή εκδότη:€11,94
Η τιμή μας: €10,75
στο καλάθι
Ιωάννης Ζεμενός
Η Εταιρεία Συγγραφέων και οι εκδόσεις Αίολος σας παρουσιάζουν ένα βιβλίο, αποτέλεσμα της Α΄ Συνάντησης Φαντασιακής Λογοτεχνίας, όπου συζητήθηκε και σχολιάστηκε ο διάσημος (αλλά μάλλον άγνωστος) Έλληνας συγγραφέας Ιωάννης Ζεμενός.

Ο Ιωάννης-Ανδρέας Ζεμενός (1911-1970;) έδειξε από μικρός κλίση προς την περιπέτεια, τη θάλασσα και τα γράμματα και, έφηβος ακόμη, συνέθεσε τα πρώτα του ποιήματα. Μετά το Γυμνάσιο στον Βόλο, σπούδασε στη Σχολή Εμποροπλοιάρχων στη Θεσσαλονίκη και μπάρκαρε σε εμπορικά πλοία προς την Άπω Ανατολή. Έπεσε στα χέρια Σομαλών πειρατών, δραπέτευσε και κατόρθωσε να φτάσει στην Ελλάδα, όπου και εργάστηκε σε ναυτιλιακό πρακτορείο του Πειραιά. Κατά τη διάρκεια του κινήματος του Ναυτικού του 1944, συνελήφθη κατά λάθος και κλείστηκε σε στρατόπεδο συγκεντρώσεως στο Σουδάν. Με το πέρας του πολέμου, εγκαταστάθηκε για κάποια χρόνια στο Χαρτούμ, μέχρι το ξέσπασμα του απελευθερωτικού αγώνα εναντίον των Άγγλων. Το 1953 επέστρεψε στο πατρικό του στον Βόλο, όπου συνέγραψε το (ακόμη) ανέκδοτο μυθιστόρημα, "Η βροχή της προηγούμενης νύχτας". Στον Βόλο εργάστηκε σε εκτελωνιστικό γραφείο, παντρεύτηκε και απέκτησε μια κόρη. Σε ηλικία 53 ετών ξαναμπαρκάρει και από τότε αραιώνουν οι πληροφορίες για τον συγγραφέα. Αξιόπιστες μαρτυρίες τον φέρουν να ζει σε διάφορες πόλεις του εξωτερικού, αλλά τα ίχνη του χάνονται στις αρχές τις δεκαετίας του '70.

Άφησε σημαντικό ανέκδοτο έργο, για το οποίο γράφουν οι συγγραφείς: Τάκης Γραμμένος, Φ.Δ. Δρακονταειδής, Πάνος Θεοδωρίδης, Δημήτρης Καλοκύρης, Λίλα Κονομάρα, Αμάντα Μιχαλοπούλου, Μιχάλης Μοδινός, Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης, Ηρώ Νικοπούλου, Παυλίνα Παμπούδη, Μάκης Πανώριος, Γιάννης Πατίλης, Ντίνος Σιώτης, Γιώργος Σκαμπαρδώνης και Γιώργος Χουλιάρας, ενώ παρεμβαίνουν η Κλαίτη Σωτηριάδου, η Λένα Κομίνη και ο Βαγγέλης Γερμανός.

To βιβλίο εικονογραφείται με σπάνιο φωτογραφικό υλικό και χειρόγραφα.
Τίτλος βιβλίου:Ιωάννης Ζεμενός
Εκδότης:Αίολος
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Σκαμπαρδώνης, Γιώργος (Συγγραφέας)
Σιώτης Ντίνος (Συγγραφέας)
Πατίλης, Γιάννης (Συγγραφέας)
Πανώριος Μάκης (Συγγραφέας)
Παμπούδη, Παυλίνα (Συγγραφέας)
Νικοπούλου Ηρώ (Συγγραφέας)
Μπαμπασάκης Γιώργος-Ίκαρος (Συγγραφέας)
Μοδινός Μιχάλης (Συγγραφέας)
Μιχαλοπούλου, Αμάντα (Συγγραφέας)
Κονομάρα, Λίλα (Συγγραφέας)
Καλοκύρης Δημήτρης (Συγγραφέας)
Θεοδωρίδης, Πάνος (Συγγραφέας)
Δρακονταειδής, Φίλιππος Δ. (Συγγραφέας)
Γραμμένος Τάκης (Συγγραφέας)
Χουλιάρας, Γιώργος, 1951- , ποιητής (Συγγραφέας)
ISBN:9789605212490
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2015
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Δοκίμιο

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες