Ξενοφώντα Ελληνικά Α' λυκείου

Τράπεζα θεμάτων
Εκδότης:
Ελληνοεκδοτική
Έτος:
2013
ISBN:
9789605630232
Σελίδες:
448
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ξενοφώντα Ελληνικά Α' λυκείου
Τιμή εκδότη:€15,50
Η τιμή μας: €13,95
στο καλάθι
Ξενοφώντα Ελληνικά Α' λυκείου
Το βιβλίο γράφτηκε σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νέου αναλυτικού προγράμματος για το μάθημα της Αρχαίας Ελληνικής Ιστοριογραφίας για την Α΄ Λυκείου. Μαζί με την έκδοση αυτή προσφέρεται πλήρως απαντημένη η Τράπεζα Θεμάτων του Ι.Ε.Π. και, με βάση τις ενότητες αυτής, προτείνονται 33 Κριτήρια Προσομοίωσης Εξετάσεων.

Η βασική επιδίωξη του κυρίως βιβλίου είναι να διευκολύνει την προσέγγιση και την κατανόηση της αττικής διαλέκτου, όπως αυτή αποτυπώνεται στο δεύτερο βιβλίο των "Ελληνικών" του Ξενοφώντα. Οργανώνεται σε 20 Ενότητες, συμπεριλαμβανομένης και της επεξεργασίας διά απαντημένων ερωτήσεων όλου του υλικού που προσφέρεται στο σχολικό βιβλίο για την εισαγωγή και τη συνολική θεώρηση του συγκεκριμένου ιστορικού έργου. Σε καθεμία εκ των ενοτήτων, οι οποίες ακολουθούν κατά την παρουσίασή τους την κατάταξη που το σχολικό βιβλίο ορίζει, εμπεριέχονται τα εξής:

Νοηματική απόδοση του κειμένου και μετάφραση επί της συντακτικής του σειράς με σεβασμό στον ρυθμό και στα γνωρίσματα της αρχαιοελληνικής και της νεοελληνικής γλώσσας.
Γραμματικά - Λεξιλογικά σχόλια - Αρχικοί χρόνοι και αντικαταστάσεις με έμφαση και προσοχή σε εκείνους του όρους τους οποίους κατά την εκπαιδευτική διαδικασία καλούνται ως επί το πλείστον οι μαθητές να διερευνήσουν.
Πλήρης συντακτική ανάλυση - συντακτικές επισημάνσεις βάσει όσων οι μαθητές διδάχθηκαν ήδη στο Γυμνάσιο και απαιτείται να διευρύνουν σύμφωνα με το Εγχειρίδιο γλωσσικής διδασκαλίας της Α΄ Λυκείου.
Αισθητικά - Πραγματολογικά - Ερμηνευτικά σχόλια που αποτελούν προέκταση αλλά και εμβάθυνση των σχολικών.
Κριτήριο αξιολόγησης με ερμηνευτικές, γραμματικές, λεξιλογικές και συντακτικές παρατηρήσεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον να βρει ο μαθητευόμενος με τη μελέτη του μόνος του τις λύσεις και όχι να τις δει έτοιμες στις Απαντήσεις του Παραρτήματος.
Απαντήσεις στις Ερωτήσεις - Ασκήσεις και στα Θέματα για συζήτηση του σχολικού βιβλίου με αποφυγή του άγονου πλατειασμού, που ναι μεν εντυπωσιάζει αλλά συσκοτίζει την «όραση» του μαθητή.

Απαντήσεις στην Τράπεζα Θεμάτων του Ι.Ε.Π.

Δίνονται οι παρατηρήσεις κάθε θέματος και απαντώνται ως εξής:

Για τη μετάφραση του ορισμένου τμήματος κειμένου γίνεται παραπομπή σελίδας και παραγράφου στο σχολικό εγχειρίδιο παράλληλων μεταφράσεων.
Για την παρατήρηση της εισαγωγής γίνεται παραπομπή σελίδας και παραθέματος στο σχολικό βιβλίο των "Ελληνικών" του Ξενοφώντα.
Για τη λεξιλογική παρατήρηση καταγράφονται απαντήσεις που καταδεικνύουν στον μαθητή ότι γίνεται βαθμιαία ικανός να βρίσκει από τον λεξιλογικό πλούτο της ελληνικής, αρχαίας και νέας, γλώσσας τα ζητούμενα.

33 Κριτήρια Προσομοίωσης Εξετάσεων

Λαμβάνονται οι παρατηρήσεις (μετάφρασης, εισαγωγής και λεξιλογική) από αντιπροσωπευτικά θέματα των 33 ενοτήτων της Τράπεζας Θεμάτων και προστίθενται - προτείνονται ερμηνευτικές, γραμματικές και συντακτικές παρατηρήσεις διαβαθμισμένης δυσκολίας. Ακολουθούν, μετά τα Κριτήρια Προσομοίωσης Εξετάσεων, οι απαντήσεις αυτών.
Τίτλος βιβλίου:Ξενοφώντα Ελληνικά Α' λυκείου
Υπότιτλος βιβλίου:Τράπεζα θεμάτων
Εκδότης:Ελληνοεκδοτική
Συντελεστές βιβλίου:Λιβιεράτος, Γεράσιμος (Συγγραφέας)
Λιβιεράτος, Μάριος (Συγγραφέας)
ISBN:9789605630232
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2013
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Σχολικά > Βοηθήματα > Α' Λυκείου
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες