Ιδεολογία και παιδική λογοτεχνία (Τόμος 2)

Πρόλογοι παιδικών βιβλίων, 19ος και 20ος αιώνας: Ένας διαχρονικός προβληματισμός για τα παιδιά και τα βιβλία τους
Εκδότης:
Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος:
2008
ISBN:
9789600347289
Σελίδες:
397
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ιδεολογία και παιδική λογοτεχνία
Τιμή εκδότη:€31,80
Η τιμή μας: €28,62
στο καλάθι
Ιδεολογία και παιδική λογοτεχνία (Τόμος 2)
Με τον παρόντα τόμο ολοκληρώνεται το δίτομο έργο Ιδεολογία και Παιδική Λογοτεχνία, στο οποίο καθρεφτίζονται η ιδεολογική πορεία και εξέλιξη της παιδικής λογοτεχνίας και του παιδικού βιβλίου.

Στον πρώτο τόμο "Έρευνα και θεωρητικές προσεγγίσεις" καταγράφονται ιδέες, σκέψεις και απόψεις για την ελληνικότητα, την Ορθοδοξία, το Διαφωτισμό, το διδακτισμό, την "ελληνοποίηση", τον κοσμοπολιτισμό κ.λπ., που αντικατοπτρίζουν αρχές και αξίες της ελληνικής κοινωνίας.

Οι "Πρόλογοι παιδικών βιβλίων" αποτελούν αυθεντικές πηγές όπου καταγράφεται ο βαθύτερος ιδεολογικός, μορφωτικός, παιδαγωγικός και αισθητικός προσανατολισμός της εκπαίδευσης και του ελληνικού παιδικού βιβλίου κατά τους δύο τελευταίους αιώνες, τον 19ο και 20ό.

Παρέχουν ποικίλες βιβλιογραφικές αλλά και παιδαγωγικές πληροφορίες και απόψεις σχετικά με τη σημασία της ποίησης, της μουσικής, του θεάτρου, της μυθολογίας, της ηθικής, της Ιστορίας κ.λπ. στο χώρο της λογοτεχνίας για παιδιά και νέους. Για την ελληνική πραγματικότητα φαίνεται ότι κατά το παρελθόν ίσχυσε αποτελεσματικά η ρήση του Φωκυλίδη "Παιδ' ετ' εόντα, χρεών δη καλά διδασκέμεν έργα" και τη σφράγισε το εννοιολογικό δίπολο "το τερπνόν μετά του ωφελίμου".

Η δίτομη "Ιδεολογία και παιδική λογοτεχνία" απευθύνεται σε παιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές και σε όσους ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν για τις ιδεολογικές τάσεις του ελληνικού παιδικού βιβλίου από το τέλος του 18ου αιώνα έως σήμερα.
Τίτλος βιβλίου:Ιδεολογία και παιδική λογοτεχνία
Υπότιτλος βιβλίου:Πρόλογοι παιδικών βιβλίων, 19ος και 20ος αιώνας: Ένας διαχρονικός προβληματισμός για τα παιδιά και τα βιβλία τους
Εκδότης:Εκδόσεις Καστανιώτη
Συντελεστές βιβλίου:Αναγνωστόπουλος, Βασίλειος Δ. (Συγγραφέας)
ISBN 10:
ISBN 13:
960034728Χ
9789600347289
Σειρά εκδότη:Παιδική Λογοτεχνία: Θέματα και Προβληματισμοί
Πρώτη έκδοση:Ιούνιος 2008
Τόμος:2
Κατηγορίες:Παιδικά - Εφηβικά > Παιδική Λογοτεχνία Θεωρία και Δοκίμια
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες