Η στάμπα

Εκδότης:
Ars Poetica
Έτος:
2015
ISBN:
9786188105485
Σελίδες:
144
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η στάμπα
Τιμή εκδότη:€12,00
Η τιμή μας: €10,80
στο καλάθι
Η στάμπα
Βέροια δεκαετία του '50 σε μια Ελλάδα που προσπαθεί να ορθοποδήσει μετά την Κατοχή και τον Εμφύλιο με νωπές τις μνήμες ακόμα από την Μικρασιατική Καταστροφή και τον ξεριζωμό των Ποντίων δυο οικογένειες προσφύγων προσπαθούν να ζήσουν την ζωή τους. Το φαινόμενο της εσωτερικής υιοθεσίας είναι συχνό. Ένα παιδί δίνεται ψυχοπαίδι.

Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που διηγείται την υπόθεση της υιοθεσίας ενός μικρού αγοριού ανάμεσα στις δυο οικογένειες με φόντο τις ζωές των ανθρώπων που ζήσανε τις κακουχίες του ξεριζωμού από την Πατρίδα (τον Πόντο), την ένταξή τους σε ένα αδύναμο ελληνικό κράτος, την προσπάθεια προσαρμογής τους και το ξεκίνημα από την αρχή για το χτίσιμο της χαμένης τους ζωής, την Κατοχή που ήρθε να καταστρέψει τα όσα είχαν καταφέρει μέχρι εκείνη την εποχή, τον Εμφύλιο που έσπειρε την διχόνοια και άφησε ανοιχτές πληγές για πολλές δεκαετίες μετέπειτα.

Ένα μυθιστόρημα που σκύβει τρυφερά και διεισδυτικά στην ψυχολογία όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση της υιοθεσίας καταγράφοντας, χαρτογραφώντας και περιγράφοντας σε βάθος τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις των δυο πολύπαθων οικογενειών, μέσα στο ιστορικό πλαίσιο μιας ταραγμένης εποχής.

Ένα τρυφερό και συγκινητικό μυθιστόρημα, ένα γλαφυρό ανάγλυφο της ιστορίας της Ελλάδας μέσα από τον Βίο και την Πολιτεία δυο οικογενειών και την υπόθεση υιοθεσίας μεταξύ τους.
Τίτλος βιβλίου:Η στάμπα
Εκδότης:Ars Poetica
Συντελεστές βιβλίου:Τροχόπουλος, Γιώργος-Ξάνθιππος (Συγγραφέας)
ISBN:9786188105485
Σειρά εκδότη:Σύγχρονη Ελληνική Πεζογραφία
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2015
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες