Προς Δαμασκόν (τ.1)

Πρώτο μέρος
Εκδότης:
Κέδρος
Έτος:
2008
ISBN:
9789600436969
Σελίδες:
153
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Προς Δαμασκόν
Τιμή εκδότη:€14,20
Η τιμή μας: €12,78
στο καλάθι
Προς Δαμασκόν (τ.1)
Ο Αύγουστος Στρίντμπεργκ ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος της τριλογίας "Προς Δαμασκόν" στο Παρίσι, την άνοιξη του 1898. Το δεύτερο μέρος γράφτηκε τον ίδιο χρόνο αργότερα, στη Στοκχόλμη, και το τρίτο το 1901.

Και στα τρία μέρη, ο κεντρικός ήρωας, ο Άγνωστος, αναζητεί απαντήσεις στα υπαρξιακά του προβλήματα, ερευνά ιδέες και αντιλήψεις που έχουν σχέση με την ύπαρξη μιας ανώτερης δύναμης και αντιδρά στις προλήψεις της χριστιανικής πίστης.

Το σπουδαίο αυτό έργο δεν ακολουθεί τη γνώριμη πλοκή των δραμάτων του Στρίντμπεργκ. Ως προάγγελος των εξπρεσιονιστικών έργων του που θα ακολουθήσουν, εκτείνεται σε δεκαεπτά σταθμούς. Κάθε σταθμός είναι και μια σκηνή. Ο Άγνωστος ξεκινάει την περιπλάνησή του από τη γωνία του οικείου δρόμου και φτάνει μέχρι το μακρινό άσυλο, ψηλά στις βουνοκορφές.

Σημαντικό υλικό για τη δημιουργία του έργου, που έχει έντονο αυτοβιογραφικό χαρακτήρα, άντλησε ο συγγραφέας από τη συναναστροφή του με τους συγγενείς της δεύτερης συζύγου του, της Αυστριακής Φρίντας Ουλ, που του ενέπνευσε την Κυρία, την αγαπημένη του Αγνώστου.

Στο τέλος της άνοιξης του 1900 άρχισαν οι προετοιμασίες για την πρεμιέρα του πρώτου μέρους του έργου, που δόθηκε στις 19 Νοεμβρίου του ίδιου χρόνου, στο Δραματικό Θέατρο της Στοκχόλμης, κοινώς Ντραμάτεν.

(από τον πρόλογο της Μαργαρίτας Μέλμπεργκ)
Τίτλος βιβλίου:Προς Δαμασκόν
Υπότιτλος βιβλίου:Πρώτο μέρος
Τίτλος πρωτότυπου:Till Damaskus
Εκδότης:Κέδρος
Συντελεστές βιβλίου:Strindberg, August, 1849-1912 (Συγγραφέας)
Μέλμπεργκ, Μαργαρίτα (Μεταφραστής)
ISBN:9789600436969
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2008
Τόμος:1/3
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Θέατρο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες