Θεωρία αναμονής ή ουράς

Εκδότης:
Παπαζήσης
Έτος:
2008
ISBN:
9789600222203
Σελίδες:
148
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Θεωρία αναμονής ή ουράς
Τιμή εκδότη:€15,90
Η τιμή μας: €14,31
στο καλάθι
Θεωρία αναμονής ή ουράς
Η επιχειρησιακή έρευνα είναι γνωστό ότι αποτελεί ένα εργαλείο του μοντέρνου management χρησιμοποιώντας επιστημονικές μεθόδους οι οποίες βοηθούν στη λήψη αποφάσεων για την επίτευξη βέλτιστης λύσης ενός προβλήματος.

Η "Θεωρία Αναμονής ή Ουράς" είναι μία από τις μεθόδους της επιχειρησιακής έρευνας η οποία ερευνά προβλήματα τα οποία έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση "πελατών", που εισέρχονται σε ένα σύστημα, είτε αυτό βρίσκεται σε αδράνεια είτε λειτουργεί κατά χρονικά διαστήματα.

Ο σκοπός του βιβλίου είναι η βοήθεια φοιτητών, επιστημόνων, αναλυτών, managers και γενικά αυτών που θέλουν να αντιμετωπίσουν τη μελέτη σχετικών προβλημάτων.

Η πρώτη ενότητα του βιβλίου περιλαμβάνει την ανάλυση των εννοιών οι οποίες θεωρούνται απαραίτητες για την κατανόηση της θεωρίας, η δεύτερη ενότητα αναφέρεται γενικά στην έννοια της πιθανότητας και περιγράφει τις στατιστικές κατανομές πιθανοτήτων που σχετίζονται με τη θεωρία "Αναμονής ή Ουράς" και η τρίτη ενότητα περιγράφει και αναλύει, σε μαθηματική μορφή, τα πλέον γνωστά συστήματα γραμμών αναμονής ή ουράς.

Στην τελευταία ενότητα παρουσιάζονται οι εφαρμογές της θεωρίας μέσα από 30 λυμένα πρακτικά παραδείγματα τα οποία αναφέρονται σε πλείστα όσα θέματα που εξετάζει και αντιμετωπίζει η θεωρία.
Τίτλος βιβλίου:Θεωρία αναμονής ή ουράς
Εκδότης:Παπαζήσης
Συντελεστές βιβλίου:Χούχουλας, Παναγιώτης (Συγγραφέας)
ISBN:9789600222203
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2008
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Μαθηματικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες