3D σχεδίαση και υπολογισμοί με το Rhino 3D

Εκδότης:
Εκδόσεις Da Vinci
Έτος:
2014
ISBN:
9789609732086
Σελίδες:
513
Εξώφυλλο:
Μαλακό
3D σχεδίαση και υπολογισμοί με το Rhino 3D
Εξαντλημένο από τον εκδότη
3D σχεδίαση και υπολογισμοί με το Rhino 3D
Το βιβλίο «3dΣχεδίαση και Υπολογισμοί με το Rhino 3d» εισάγει τον αναγνώστη στην σχεδίαση με τη βοήθεια Η/Υ και την χρήση συστημάτων γεωμετρικής σχεδίασης για αντικείμενα ελευθέρας μορφής (freeformcurves & surfaces).
Τα πρώτα κεφάλαια του βιβλίου είναι αφιερωμένα στην παρουσίαση των βασικών μαθηματικών εννοιών που απαιτούνται για την αναπαράσταση καμπυλών και επιφανειών σε Η/Υ. Ο αναγνώστης θα εισαχθεί στις καμπύλες και επιφάνειες Be'zier, B-Spline και NURBS. Οι NonUniformRationalB-Splines, δηλαδή η αναπαράσταση με μη ομοιόμορφα ρητά B-Spline, είναι η αναπαράσταση καμπυλών και επιφανειών που χρησιμοποιείται από την συντριπτική πλειοψηφία των συστημάτων σχεδίασης με τη βοήθεια Η/Υ (ComputerAidedDesign - CAD).
Το λογισμικό τρισδιάστατης μοντελοποίησης Rhinocerosχρησιμοποιεί αποκλειστικά την αναπαράσταση NURBS για τις καμπύλες και επιφάνειες που υποστηρίζει και, στο δεύτερο μέρος του βιβλίου, γίνεται μια αναλυτική παρουσίαση των εργαλείων που προσφέρει καθώς και των μεθοδολογιών που θα πρέπει να ακολουθήσει ο σχεδιαστής για την σχεδίαση πολύπλοκων επιφανειακών γεωμετρικών οντοτήτων, όπως αυτή της γάστρας ενός πλοίου.
Στο τρίτο μέρος του βιβλίου, παρουσιάζονται τα προγραμματιστικά εργαλεία του Rhinoceros και η γλώσσα Rhinoscript, η οποία επιτρέπει την δημιουργία ολοκληρωμένων πρόσθετων εφαρμογών εντός του Rhinoceros. Η γλώσσα Rhinoscript είναι εν πολλοίς βασισμένη στην VBScript και περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των σχεδιαστικών εργαλείων και διαδικασιών που καλύπτονται από το Rhino 3D. Στα πλαίσια αυτά, παρουσιάζεται αναλυτικά ο κώδικας για την κατασκευή προγραμμάτων υδροστατικών υπολογισμών, υπολογισμών ευστάθειας και αντοχής καθώς και η προγραμματιστική διαδικασία παραγωγής παραμετρικών μοντέλων. Το τρίτο μέρος του βιβλίου συμπληρώνεται και από τα βασικά στοιχεία αριθμητικών μεθόδων και υπολογισμών που χρησιμοποιούνται στις παρουσιαζόμενες εφαρμογές.
Τέλος, σημαντικό τμήμα των παραρτημάτων είναι αφιερωμένο στην αναλυτική, τεχνική παρουσίαση των εντολών και διαδικασιών του Rhinoceros
Τίτλος βιβλίου:3D σχεδίαση και υπολογισμοί με το Rhino 3D
Εκδότης:Εκδόσεις Da Vinci
Συντελεστές βιβλίου:Κώστας, Κωνσταντίνος Β. (Συγγραφέας)
ISBN:9789609732086
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2014
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Πληροφορική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες