Το κινέζικο πετράδι

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Εκδόσεις Πατάκη
Έτος:
2008
ISBN:
9789601627755
Σελίδες:
293
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το κινέζικο πετράδι
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Το κινέζικο πετράδι
Το "Kινέζικο πετράδι" είναι μια συναρπαστική κατάδυση στη ζωή των μεγάλων σύγχρονων κέντρων της Κίνας. Η ζωντανή πένα της Λιανγκ αιχμαλωτίζει τη βιασύνη και την τύρβη του Πεκίνου, από τα άθλια καταγώγια και τα φτηνά εστιατόρια ως τη μεγαλοπρέπεια της Απαγορευμένης Πόλης, φωτίζοντας με εντυπωσιακή ενάργεια την ταραγμένη σχέση μεταξύ του βίαιου κομουνιστικού παρελθόντος της μαοϊκής Κίνας και του καπιταλιστικού παρόντος.

Ηρωίδα του μυθιστορήματος είναι η Μέι, μια μοντέρνα Κινέζα που διατηρεί γραφείο ιδιωτικών ερευνών στο Πεκίνο, οδηγεί αυτοκίνητο και διαθέτει άντρα γραμματέα. Μια μέρα, ο "θείος" Τσεν, στενός φίλος της μητέρας της, της ζητά "μια χάρη": Να βρει μια πολύτιμη σφραγίδα από νεφρίτη, της δυναστείας των Χαν, που κλάπηκε από το μουσείο κατά τη διάρκεια της Πολιτιστικής Επανάστασης, όταν οι Ερυθροφρουροί λυμαίνονταν τους δρόμους καταστρέφοντας τα μνημεία του παρελθόντος. Οι έρευνες της Μέι φέρνουν στο φως μια ιστορία που έχει στενότερη σχέση με το παρελθόν και την ιστορία της οικογένειάς της απ' όσο θα περίμενε. Η αναζήτηση αυτή θα την αναγκάσει να αναμοχλεύσει ένα σκοτεινό και βίαιο κομμάτι της ιστορίας της Κίνας: τα στρατόπεδα εργασίας του Μάο... Το βιβλίο αυτό αποκαλύπτει τα αδυσώπητα διλήμματα της Επανάστασης: να σκοτώσεις ή να σκοτωθείς, να αγαπήσεις ή να επιβιώσεις.

Το "Κινέζικο πετράδι" είναι μια συναρπαστική κατάδυση στη ζωή των μεγάλων σύγχρονων κέντρων της Κίνας. Η ζωντανή πένα της Λιανγκ αιχμαλωτίζει τη βιασύνη και την τύρβη του Πεκίνου, από τα άθλια καταγώγια και τα φτηνά εστιατόρια ως τη μεγαλοπρέπεια της Απαγορευμένης Πόλης, φωτίζοντας με εντυπωσιακή ενάργεια την ταραγμένη σχέση μεταξύ του βίαιου κομουνιστικού παρελθόντος της μαοϊκής Κίνας και του καπιταλιστικού παρόντος.
Τίτλος βιβλίου:Το κινέζικο πετράδι
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Τίτλος πρωτότυπου:The Eye of Jade
Εκδότης:Εκδόσεις Πατάκη
Συντελεστές βιβλίου:Wei Liang, Diane (Συγγραφέας)
Μπούρη Νίνα (Μεταφραστής)
ISBN:9789601627755
Σειρά εκδότη:Ξένη Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2008
Ηλικίες:
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Αστυνομικό Μυθιστόρημα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες