Σε παραλήρημα...

Εκδότης:
Οξύ
Έτος:
2008
ISBN:
9789604362035
Σελίδες:
62
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Σε παραλήρημα...
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Σε παραλήρημα...
Σε φόρμα παραληρητικού μονόλογου, ο πρωταγωνιστής διασωληνωμένος στην εντατική, πότε σε κώμα και πότε σε διανοητική εγρήγορση, προσπαθεί να βρει απαντήσεις στα εφιαλτικά ερωτήματα υπαρξιακού και πολιτικού περιεχομένου - που ξεπηδούν από μέσα του μήπως και καταφέρει να διασώσει την ψυχή και τη συνείδησή του.

Ένα βιβλίο που θα ταράξει τους καταχραστές της Εξουσίας και θα συζητηθεί πολύ στα «καφενεία» της Βουλής και των δημοσιογράφων. Μια καταγγελία που θα διαβάσουν ανήσυχοι στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και στα ανακριτικά και εισαγγελικά γραφεία, γραμμένη με πάθος, ειλικρίνεια και πολύ χιούμορ...

Ένα αφήγημα που διαβάζεται με μια ανάσα, αφού ο καταιγιστικός ρυθμός, η αγωνία και το χιούμορ δεν αφήνουν τον αναγνώστη να το αφήσει. Σε γλώσσα καθημερινή, σκληρή και ποιητική, με καυστικό χιούμορ που διαβρώνει τη «μηδενική ανοχή στη διαφθορά» και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα «σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ταπεινότητα» και με στοχασμούς πάνω στην απελπισία, το θάνατο και την υπαρξιακή κάθαρση και λύτρωση, ο πρωταγωνιστής προσπαθεί να περισώσει ό,τι έχει απομείνει από την μέχρι τότε αλαζονική προσωπικότητά του για να καταφέρει να επιβιώσει καταγγέλλοντας ο ίδιος πια την πολιτική διαφθορά που υπηρετούσε και σιχτιρίζει αηδιαστικά και λυτρωτικά την Εξουσία και τους πολιτικάντηδες. Σίγουρα, κάποιοι θα βρεθούν «Σε παραλήρημα...» μόλις το διαβάσουν και θα μας κάνει όλους πιο απαιτητικούς σχετικά με την δημοκρατία και την δικαιοσύνη.

Ένα βιβλίο σοκ, για την ελληνική πραγματικότητα της διεφθαρμένης Εξουσίας, γραμμένο από τον «πιο πολιτικοποιημένο συγγραφέα» -όπως τον έχουνε χαρακτηρίσει- του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου και της λογοτεχνίας.
Τίτλος βιβλίου:Σε παραλήρημα...
Εκδότης:Οξύ
Συντελεστές βιβλίου:Σκούρτης, Γιώργος, 1940-2018 (Συγγραφέας)
ISBN:9789604362035
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2008
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες