Ο Δημήτρης Χορν μιλάει στον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη

Εκδότης:
Andy's Publishers
Έτος:
2014
ISBN:
9789605650803
Σελίδες:
111
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο Δημήτρης Χορν μιλάει στον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ο Δημήτρης Χορν μιλάει στον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη
Ένα από τα στοιχεία που έκαναν τον Χορν τόσο πολύ γοητευτικό ήταν πως ο Χορν ήταν ένας αυθεντικός ΘΕΑΤΡΙΝΟΣ του παλιού καιρού, με την καλύτερη σημασία που μπορεί να έχει αυτή η λέξη, από αυτούς που έπαιζαν σαν να ζούσαν και ζούσαν σαν να έπαιζαν... Σε τετ α τετ, ειδικά, συζήτηση, σου μιλούσε για τα πιο απλά αλλά και για τα μη απλά πράγματα και φλεγόταν ολόκληρος, οι κουβέντες έβγαιναν από το στόμα του και συγχρόνως η κίνηση των χεριών, του κορμιού, οι εκφράσεις του προσώπου ήταν τέτοιες, σαν να ερμήνευε ένα σπουδαίο ρόλο. Ένα στοιχείο της γοητείας του ακριβώς ήταν πως ήταν ένας αυθεντικός θεατρίνος, αλλά βέβαια δεν ήταν μόνο αυτό, ήταν και η έμφυτη αρχοντιά του, η ομορφιά του που μέχρι το τέλος της ζωής του δεν τον πρόδωσε, η καλλιέργειά του, εκείνη η εξαιρετική φωνή που ηχούσε σαν το πιο ακριβό όργανο στα αυτιά σου, όλα στον Χορν ήταν γοητευτικά και ανεπανάληπτα και ο ίδιος είχε μια λάμψη που σε αιχμαλώτιζε.


Μια σειρά από βιβλία "τσέπης" για τον ελληνικό κινηματογράφο και τους ανθρώπους του. Κάθε ένα αφιερωμένο σε κάποια ξεχωριστή προσωπικότητα του ελληνικού σινεμά, περιέχει μία μεγάλη συνέντευξη-συζήτηση του τιμώμενου προσώπου με τον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη, ένα πλήρες βιογραφικό και την πλήρη φιλμογραφία του σχολιασμένη, καθώς και ένα κείμενο με την προσωπική ματιά του συγγραφέα πάνω στην προσωπικότητα καθενός πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας.
Μια ολοκληρωμένη περιγραφή της κινηματογραφικής καριέρας του καθενός, αλλά και ένα γλαφυρό αφήγημα για να γνωρίσετε καλύτερα τους ανθρώπους που αγαπήσατε μέσα από το έργο τους.
Τίτλος βιβλίου:Ο Δημήτρης Χορν μιλάει στον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη
Εκδότης:Andy's Publishers
Συντελεστές βιβλίου:Τριανταφυλλίδης Ιάσων (Συγγραφέας)
Χορν, Δημήτρης (Συγγραφέας)
Τριανταφυλλίδης Ιάσων (Επιμελητής)
ISBN:9789605650803
Σειρά εκδότη:Ελληνικό Σινεμά σε Πρώτο Πλάνο
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2014
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Κινηματογράφος
Γενικά Βιβλία > Διάφορα

Τριανταφυλλίδης Ιάσων
Ο ΙΑΣΩΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ είναι δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου και θεάτρου. Έχει γράψει πάνω από είκοσι βιβλία με θέμα την ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, του τραγουδιού, του μιούζικαλ, καθώς και βιογραφίες ανθρώπων από τον καλλιτεχνικό χώροκαι ειδικότερα από το ελληνικό σινεμά. Αρθρογραφεί από το 1985 σε εφημερίδες και περιοδικά, έχει κάνει εκπομπές στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση, προσφάτως και στο διαδίκτυο. Έχει επιμεληθεί επανεκδόσεις παλαιού υλι κού σ ε CD για ηθοποιούς και τραγουδιστές όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Τζένη Βάνου, η Σοφία Βέμπο, η Μαρινέλλα, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Γιάννης Σπάρτακος, αλλά και του συνόλου τηςμουσικής του Νίκου Μαμαγκάκη για τον κινηματογράφο, ενώ έχει κάνει ειδικά αφιερώματα για την ιστορία του τραγουδιού στο ελληνικό σινεμά, μεταξύ άλλων. Στην τηλεόραση έκανε το πρώτο πρωινό του MEGA («Κοκτέιλ»), καθώς και εκπομπέςμε συνεντεύξεις, αφιερώματα, μονογραφίες. Υπήρξε μέλος της κριτικής επιτροπής του «Να η ευκαιρία», σχολιαστής στις ειδήσεις του STAR, αλλά και σε πολιτική εκπομπή με την Όλγα Τρέμη στο MEGA. Αυτό τον καιρό αρθρογραφεί στην Εφημερίδα των Συντακτών και στοyoufly.com. Κάνει καθημερινά εκπομπή στις 15.00 με 16.00 στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 με τίτλο «Αθήνα, μεακούς;». (Πηγή: Εκδόσεις Άγρα, 2022)

Άλλα έργα του συγγραφέα:

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες