Οι αφανείς: Το Δασκαλειό (τ.3)

Ιστορικό μυθιστόρημα
Εκδότης:
Γρηγόρη
Έτος:
2014
ISBN:
9789603338499
Σελίδες:
496
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οι αφανείς: Το Δασκαλειό
Τιμή εκδότη:€22,00
Η τιμή μας: €19,80
στο καλάθι
Οι αφανείς: Το Δασκαλειό (τ.3)
Πρόκειται για την ιστορία μιας οικογένειας αγωνιστών, που πορεύτηκε με λογισμό και μ' όνειρο περνώντας γενναία ανάμεσα από λογιών -λογιών συμπληγάδες, ίδιες μ' αυτές που απειλούσαν διαρκώς την πορεία του ελληνικού Έθνους κατά την περίοδο 1830-1944.
Ξεκίνησαν από τον Πόρο, όπου έδωσαν το παρών με το αίμα τους, ήρωες αφανείς στον αγώνα για την ανεξαρτησία της πατρίδας. Κι ήρθαν μέτοικοι στον μικρό Πειραιά του πρώτου ελεύθερου ελληνικού κράτους για να δουλέψουν σκληρά και να δημιουργήσουν. Μαθημένοι στη θάλασσα ακολούθησαν με συνέπεια τους δρόμους του ναυτεμπορίου και των μεταφορών. Οδηγήθηκαν έτσι στην επιτυχία, έχτισαν στο αναπτυσσόμενο επίνειο των Αθηνών τον επιχειρηματικό τους Οίκο και διασφάλισαν ένα λαμπρό μέλλον για τις επόμενες γενιές τους, που ξανοίχτηκαν κι εγκαταστάθηκαν στα μεγάλα κέντρα της ελληνικής επιχειρηματικής Διασποράς ανά τον κόσμο.
Πλάι στους ήρωες αυτού του μυθιστορήματος, που βιώνουν οικονομικούς αποκλεισμούς, πολιτικές θύελλες, διπλωματικά επεισόδια, επαναστάσεις, πολέμους, εκπατρισμούς και καταστροφές προσπαθώντας να επιβιώσουν, προβάλλουν οι φυσιογνωμίες και το έργο των κατά καιρούς κυβερνητών της Ελλάδος, των ξένων ηγετών που επηρέασαν την ελληνική πολιτική ζωή, αλλά και των ανθρώπων του πνεύματος που σημάδεψαν καθοριστικά την εποχή τους.
Τα κυριότερα γεγονότα της πολιτικής και διπλωματικής Ιστορίας της Ελλάδος, μαζί με τους σημαντικότερους σταθμούς στην πορεία της ελληνικής εκπαίδευσης από τα μέσα του 19ου μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα, καταγράφονται αναλυτικά κι ολοζώντανα στις σελίδες αυτού του λογοτεχνικού έργου.
Τίτλος βιβλίου:Οι αφανείς: Το Δασκαλειό
Υπότιτλος βιβλίου:Ιστορικό μυθιστόρημα
Εκδότης:Γρηγόρη
Συντελεστές βιβλίου:Καλός, Γιώργος (Συγγραφέας)
ISBN:9789603338499
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2014
Τόμος:3
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Ιστορικό Μυθιστόρημα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες