Τηλεπισκόπηση

Θεωρητική προσέγγιση και εργαστηριακές ασκήσεις
Εκδότης:
Ζήτη
Έτος:
2014
ISBN:
9789604564101
Σελίδες:
272
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τηλεπισκόπηση
Τιμή εκδότη:€29,82
Η τιμή μας: €26,84
στο καλάθι
Τηλεπισκόπηση
Το βιβλίο αυτό γράφτηκε για την υποστήριξη, κυρίως, της διδασκαλίας των μαθημάτων της Τηλεπισκόπησης και των Εφαρμογών της Γεωπληροφορικής του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Δομήθηκε, όμως, με τέτοιον τρόπο, που η χρήση του είναι δυνατή και σε αντίστοιχα μαθήματα άλλων Τμημάτων ή Σχολών, Ανώτατων ή Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας.

Το πόνημα αποτελείται από δύο μέρη: της θεωρίας και των εργαστηριακών ασκήσεων στην Τηλεπισκόπηση.

Στο πρώτο μέρος προσεγγίζονται εν συντομία θεωρητικά στοιχεία της επιστήμης της Τηλεπισκόπησης. Ουσιαστικά, παρέχεται στον αναγνώστη το βασικό θεωρητικό υπόβαθρο για την ομαλή μετάβασή του στο δεύτερο μέρος.
Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου αναλύονται δύο εργαστηριακές ασκήσεις στον αστικό χώρο, βήμα προς βήμα. Αποσκοπούν αφενός στην κατανόηση της θεωρίας της Τηλεπισκόπησης και αφετέρου στην παροχή ενός «εγχειριδίου» λογισμικού Τηλεπισκόπησης, γραμμένο με απλό και κατανοητό τρόπο. Η 1η εργαστηριακή άσκηση αποτελεί μια μελέτη ενημέρωσης χάρτη, μέσω της γεωμετρικής διόρθωσης, και σύγκρισης διαχρονικών τηλεπισκοπικών δεδομένων και προσδιορισμού των χρήσεων μέσω της ταξινόμησης δορυφορικών εικόνων. Η 2η εργαστηριακή άσκηση αποτελεί μια μελέτη υπολογισμού του Ψηφιακού Μοντέλου Εδάφους αστικής/περιαστικής περιοχής από σύγχρονες δορυφορικές εικόνες.
Τίτλος βιβλίου:Τηλεπισκόπηση
Υπότιτλος βιβλίου:Θεωρητική προσέγγιση και εργαστηριακές ασκήσεις
Εκδότης:Ζήτη
Συντελεστές βιβλίου:Καϊμάρης, Δημήτριος Ε. (Συγγραφέας)
ISBN:9789604564101
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2014
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Μηχανική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες