Νεμέων άθλων διήγησις (Τόμος 1)

Έμμετρος επιχώριος λόγος μετά σχολίων
Εκδότης:
Ιδιωτική Έκδοση
Έτος:
2008
ISBN:
9789609263511
Σελίδες:
461
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Νεμέων άθλων διήγησις
Τιμή εκδότη:€50,96
Η τιμή μας: €45,86
στο καλάθι
Νεμέων άθλων διήγησις (Τόμος 1)
Τρία είναι τα προσωπικά κίνητρα που με ώθησαν στην επιλογή του θέματος του πρωτότοκου βιβλίου μου, το οποίο κρατάτε στα χέρια σας:

α. Η διάθεση να τιμήσω και να υμνήσω, στο μέτρο των μικρών μου δυνατοτήτων, τόσο τους αρχαίους Νέμεους Αγώνες, που αποτέλεσαν και αποτελούν το αγλάισμα της γενέτειρας μου Νεμέας, όσο και την επιτυχημένη προσπάθεια αναβίωσής τους, που την οφείλουμε αποκλειστικά στο μεγάλο Αμερικανό καθηγητή της Αρχαιολογίας και Έλληνα πλέον πολίτη Στέφανο Μίλλερ και στο δραστήριο Σύλλογο Αναβίωσης των Αρχαίων Νεμέων Αγώνων, που ιδρύθηκε το 1996 με αυτό τον αποκλειστικό σκοπό και αριθμεί περί τα 2000 μέλη από όλο τον κόσμο.

β. Ο διακαής πόθος να μεταδώσω στο ενδιαφερόμενο αναγνωστικό κοινό και ιδίως στους νέους, με εύληπτο και γλαφυρό τρόπο, ακόμα και αν η αποτελεσματικότητα του απειλείται από την ατέλεια του έμμετρου λόγου μου, τον ενθουσιασμό για την πληθώρα των αναφορών που υπάρχουν στις αρχαίες πηγές για τη Νεμέα, την ευρύτερη περιοχή της, και όχι μόνον, και περιμένουν την ανάδειξη τους, ως αδιάψευστων τεκμηρίων της ιστορικότητας του τόπου. Εξάλλου θεωρώ αυτονόητη την υποχρέωση να αποδίδονται στα γενέθλια του καθένα μας χώματα, στις ρίζες και στην παράδοση η οφειλόμενη διαρκής αγάπη και ο παντοτινός σεβασμός.

γ. Η επιθυμία να μοιραστώ με τον αναγνώστη τον απέραντο πλούτο της αρχαιοελληνικής γραμματείας και την απίστευτη διαχρονική γοητεία της ελληνικής γλώσσας, πιστεύοντας ότι έτσι μπορεί να αναδειχθεί η χρήσιμη δυνατότητα δανειοληψίας ιδανικών εκφραστικών μέσων, υψηλών ιδεών απαράμιλλου κάλλους και επαινετών αρχών από τον αρχαίο ελληνικό κόσμο.

Αυτούς τους τρεις στόχους επιχειρεί να υπηρετήσει η δομή και το περιεχόμενο των κειμένων μου, που παραδίδονται στην κρίση του αναγνώστη, με τη σεμνή παράκληση να εξαντλήσει την επιείκειά του, δικαιολογώντας με συγκατάβαση το γεγονός ότι φλέγομαι να υμνήσω με αυτά την ιδιαίτερη πατρίδα μου, όπως έκανε ο ιστορικός Έφορος με τον "Επιχώριο Λόγο" του για να επαινέσει τη γενέτειρά του Κύμη της Αιολίδας. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Τίτλος βιβλίου:Νεμέων άθλων διήγησις
Υπότιτλος βιβλίου:Έμμετρος επιχώριος λόγος μετά σχολίων
Εκδότης:Ιδιωτική Έκδοση
Συντελεστές βιβλίου:Κωστούρος, Γιώργος Π. (Συγγραφέας)
ISBN 10:
ISBN 13:
9609263518
9789609263511
Πρώτη έκδοση:Ιούνιος 2008
Τόμος:1/2
Σημείωση:Η τιμή αφορά το set των δύο τόμων. Κεντρική διάθεση: Γιώργος Κωστούρος, Σαλαμίνος 8, 205 00 Νεμέα τηλ.: 27460 23461.
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Αθλητισμός
Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Ποίηση
Ιστορία > Αρχαιολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες