Ρήξη ή ενσωμάτωση;

Εκδότης:
ΚΨΜ
Έτος:
2014
ISBN:
9789606750915
Σελίδες:
360
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ρήξη ή ενσωμάτωση;
Τιμή εκδότη:€17,04
Η τιμή μας: €15,34
στο καλάθι
Ρήξη ή ενσωμάτωση;
4η αναθεωρημένη και συμπληρωμένη έκδοση ενός κλασικού πλέον βιβλίου του Ευτύχη Μπιτσάκη

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε το φθινόπωρο του 1988. Τότε ακριβώς έπρεπε να ακουστεί δημόσια μια φωνή εναντίον της πορείας ενσωμάτωσης του ΚΚΕ.
Πέρασαν έκτοτε 25 χρόνια. Το πλέγμα σεκταρισμού-οπορτουνισμού της ηγεσίας του ΚΚΕ συνέχισε να αποτελεί εμπόδιο για την ανάπτυξη του κινήματος. Οι ανανεωτές της διάσπασης του 1968, μέσα από ευρωκομμουνιστικές αυταπάτες, ανακατατάξεις και διασπάσεις, κατέληξαν στη συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα είναι αξιωματική αντιπολίτευση.
Από το 1988 πραγματοποιήθηκαν ριζικές αλλαγές στον κόσμο και στη χώρα μας. Τα παλαιά προβλήματα παραμένουν, έχοντας γίνει οξύτερα, και νέα έχουν εμφανιστεί στην ιστορική σκηνή. Και γι΄ αυτό, το ερώτημα που αποτελεί τον τίτλο του βιβλίου είναι τραγικά επίκαιρο σήμερα. Το βιβλίο, στην ανανεωμένη και βελτιωμένη του 4η έκδοση, φιλοδοξεί να ανταποκριθεί σε ερωτήματα και παλαιότερων και, προπαντός, των νέων αγωνιστών της Αριστεράς.
Ένα βιβλίο δεν αλλάζει μια εδραιωμένη κατάσταση. Όμως ένα βιβλίο και ταυτόχρονα πολλά βιβλία με παρόμοια αγωνία και κατεύθυνση θα συμβάλουν στη συζήτηση που διεξάγεται στους χώρους της Αριστεράς. Όπως έλεγε ο Μαρξ, "οι ιδέες γίνονται υλική δύναμη όταν γίνουν κτήμα των μαζών".
Τίτλος βιβλίου:Ρήξη ή ενσωμάτωση;
Εκδότης:ΚΨΜ
Συντελεστές βιβλίου:Μπιτσάκης, Ευτύχης Ι., 1927- (Συγγραφέας)
ISBN:9789606750915
Σειρά εκδότη:Ριζοσπαστική Σκέψη
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2014
Σημείωση:Επανέκδοση: "Σύγχρονη Εποχή", 1989.
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες