Μεθυσμένα καράβια

Ωδή στην καβαφική Αλεξάνδρεια
Εκδότης:
Πικραμένος Γιάννης
Έτος:
2014
ISBN:
9789606628559
Σελίδες:
256
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μεθυσμένα καράβια
Τιμή εκδότη:€14,00
Η τιμή μας: €12,60
Μεθυσμένα καράβια
Η Τέχνη, η κάθε μορφή Τέχνης που εκπληρώνει το σκοπό της, πρέπει να σε παίρνει μαζί της. Πρέπει να σε αναγκάζει να πάψεις να είσαι τρίτος παρατηρητής, και να σε κάνει συνένοχο-συμμέτοχο. Πρέπει να σου άφησε ισχυρή επίγευση, όπως ακριβώς ένα εκλεκτό κρασί. Όταν τελείωσα τα Μεθυσμένα Καράβια, όλα αυτά είχαν συμβεί: Είχα παρασυρθεί κι εγώ. Ήμουν δίπλα στη Σεμέλη, ταξίδευα μαζί της, αγωνιούσα στο πλάι της, προσπαθούσα να φτάσω, μαζί της, στο τέλος της αναζήτησης που, για τη Σεμέλη Ντιντιέ, λαμβάνει χώρα σε δύο διαφορετικά επίπεδα: Στο προφανές εξωτερικό, η Σεμέλη αναζητεί τις ρίζες της εν μέσωενός εκλεπτυσμένου κοσμοπολιτισμού που υπηρετείται από την επιλογή τοποθεσιών όπως ηΌαση της Σίουα, το Κάιρο, η Αλεξάνδρεια, το Παρίσι.

Ενός κοσμοπολιτισμού χαραγμένου βαθειά από τη Μαγεία, τον Έρωτα, τη Λαογραφία, την Ιστορία, Μύθους και Θρύλους, τη μουσική του Mozart, αλλά, πάνω απ’όλα, την καταλυτική ποίηση του Κωνσταντίνου Καβάφη, η οποία, σε ρόλο παρεμβατικού Χορού, προωθεί αέναα τον Μύθο.

Στο βαθύτερο, εσωτερικό επίπεδο, η Σεμέλη Ντιντιέ κατέρχεται, σταδιακά, στον εντός της Λαβύρινθο, και αντιμετωπίζει τον εαυτό της, τα όριά της, τις χίμαιρές της, τα αδιέξοδά της. Και, εκεί, στο βάθος του εαυτού της, θα συμφιλιωθεί με το είναι της, θα πορευτεί προς την Αρμονία...

Γιώργος Κυριακόπουλος
Λέκτορας Διεθνούς Δικαίου Νομικής Σχολής Αθηνών,
Διδάκτωρ Νομικής
Πανεπιστημίου Pantheon-Assas Παρισίων
Εφημερίδα ΒΗΜΑ, 21-7-2013
Τίτλος βιβλίου:Μεθυσμένα καράβια
Υπότιτλος βιβλίου:Ωδή στην καβαφική Αλεξάνδρεια
Εκδότης:Πικραμένος Γιάννης
Συντελεστές βιβλίου:Αγγελοπούλου, Βικτωρία Γ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789606628559
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2014
Σημείωση:Επανέκδοση: "Το Δόντι", 2013.
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες