Η δυστυχής Ένωση

Η Ευρώπη χρειάζεται μια νέα μεγάλη συμφωνία
Εκδότης:
Εκδόσεις Πατάκη
Έτος:
2014
ISBN:
9789601656861
Σελίδες:
132
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η δυστυχής Ένωση
Τιμή εκδότη:€7,90
Η τιμή μας: €7,11
στο καλάθι
Η δυστυχής Ένωση
Η κρίση έχει μεταμορφώσει ριζικά το οικονομικό και πολιτικό τοπίο. Η Ευρώπη έχει χωριστεί σε πιστωτές και οφειλέτες, σε χώρες του ευρώ και όλες τις υπόλοιπες. Οι διαιρέσεις είναι βαθιές και στο εσωτερικό των χωρών, καθώς οι ανισότητες αυξάνονται με μεγάλη ταχύτητα. Ο εθνικισμός φουντώνει και ο λαϊκισμός κάνει πάρτι. Η εμπιστοσύνη λείπει, η οικονομική στρατηγική παραμένει προβληματική και η Ευρώπη ατενίζει το μέλλον απροετοίμαστη, κάνοντας την προσευχή της.
Όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, η διακυβέρνηση του ευρώ δεν είναι ούτε αποτελεσματική ούτε νομιμοποιημένη. Χρειάζεται ισχυρότερα κοινά θεσμικά όργανα, μεγαλύτερο δημοκρατικό έλεγχο και μια εκτελεστική εξουσία που θα διαθέτει διακριτική ευχέρεια όταν παίρνει αποφάσεις.
Η Ευρώπη χρειάζεται μια νέα μεγάλη συμφωνία που θα στηρίζεται σε έναν ευρύ συνασπισμό χωρών και των σημαντικότερων πολιτικών κομμάτων. Οι διαρθρωτικές αλλαγές και η δημοσιονομική εξυγίανση πρέπει να συνοδευτούν από μέτρα που θα τονώσουν την ανάπτυξη, φροντίζοντας ταυτόχρονα για τις ανάγκες εκείνων που χάνουν σε μια περίοδο μεγάλων οικονομικών αλλαγών.
Αν συνεχίσουμε να προχωράμε κουτσά στραβά και με ημίμετρα, η Ευρώπη θα παραμείνει αδύναμη, διχασμένη και εσωστρεφής: μια ήπειρος σε παρακμή, με όλο και μικρότερο ρόλο σε έναν κόσμο που αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς, με μια εξαιρετικά ασταθή και φτωχή γειτονιά.
Το βιβλίο αυτό συνδυάζει την επιστημονική ανάλυση με την πολιτική παρέμβαση. Κυκλοφορεί ταυτόχρονα σε έξι γλώσσες από μεγάλα ευρωπαϊκά ιδρύματα και think tanks σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για την Ευρώπη καμπή.
Τίτλος βιβλίου:Η δυστυχής Ένωση
Υπότιτλος βιβλίου:Η Ευρώπη χρειάζεται μια νέα μεγάλη συμφωνία
Εκδότης:Εκδόσεις Πατάκη
Συντελεστές βιβλίου:Τσούκαλης Λουκάς (Συγγραφέας)
Καλτσάς Κώστας (Μεταφραστής)
ISBN:9789601656861
Σειρά εκδότη:Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2014
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες