Οκτώ δοκίμια για την λογοτεχνία

Εκδότης:
Όστρια Βιβλίο
Έτος:
2013
ISBN:
9786185053079
Σελίδες:
124
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οκτώ δοκίμια για την λογοτεχνία
Τιμή εκδότη:€6,36
Η τιμή μας: €5,72
στο καλάθι
Οκτώ δοκίμια για την λογοτεχνία
Τα δοκίμια τα οποία περιέχονται, αναφέρονται σε ισάριθμα θέματα σχετικά με την Λογοτεχνία, Ελληνική και ξένη. Κατατάσσονται στην κατηγορία των "στοχαστικών" δοκιμίων ή "ανεπίσημων" ή "προσωπικών" δοκιμίων, στα οποία ο συγγραφέας υιοθετεί ένα τόνο οικειότητας απέναντι στο κοινό του και έχουν την τάση να ασχολούνται περισσότερο με καθημερινά θέματα παρά με δημόσιες υποθέσεις ή ειδικά θέματα. Ο συγγραφέας γράφει με ένα χαλαρό και μερικές φορές εξομολογητικό τρόπο, σε σύντομες συνθέσεις. Αντίθετα στην δεύτερη κατηγορία του "αποδεικτικού" δοκιμίου ή άρθρου, τα κείμενα είναι σχετικά απρόσωπα και ο συγγραφέας γράφει ώς "αυθεντία" ή τουλάχιστον ως ειδήμων και οργανώνει το θέμα του με τρόπο συστηματικό (π.χ. άρθρα, επιστημονικές μελέτες κτλ.). (Η χρήσιμη διάκριση των δοκιμίων στις δύο αυτές κατηγορίες είναι του M.H. Abrams, καθηγητή Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Cornell των Η.Π.Α).
Τα τέσσερα από τα περιεχόμενα δοκίμια, (υπ. αρ. 2, 4 και 5) μεταφρασμένα στα Γαλλικά και στα Αγγλικά, είναι «εισηγήσεις» του συγγραφέα, οι οποίες αναγνώστηκαν σε διεθνή συνέδρια Λογοτεχνίας στη Λέσβο, διοργανωμένα από την "Διεθνή Ένωση Κριτικής Λογοτεχνίας" (Association International de la Critique Literaire) με έδρα την πόλη Τούρ (Tours) της Γαλλίας, της οποίας ο συγγραφέας είναι τακτικό μέλος, για την Ελλάδα, κατά τα έτη 2008, 2009, 2010 και 2011 αντίστοιχα.
Τα δοκίμια αυτά δημοσιεύονται με την πρόθεση και την ελπίδα του συγγραφέα τους, ότι η ανάγνωσή τους θα προσθέσει ψήγματα γνώσης πάνω στα λογοτεχνικά θέματα που πραγματεύονται ή κατ΄ ελάχιστον, θα συμβάλλουν στην τέρψη των αναγνωστών τους.
Τίτλος βιβλίου:Οκτώ δοκίμια για την λογοτεχνία
Εκδότης:Όστρια Βιβλίο
Συντελεστές βιβλίου:Νικολακόπουλος, Παναγιώτης Η. (Συγγραφέας)
ISBN:9786185053079
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2013
Κατηγορίες:Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες