Αρβανίτικο λεξικό

Εκδότης:
Εκδόσεις Omni Publishing
Έτος:
2014
ISBN:
9786188041486
Σελίδες:
269
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Αρβανίτικο λεξικό
Τιμή εκδότη:€14,90
Η τιμή μας: €13,41
στο καλάθι
Αρβανίτικο λεξικό
Μετά από πολύ κόπο, έρευνα και καταγραφή που διήρκεσε για χρόνια ολόκληρα, αλλά συνάμα με πολύ χαρά και υπερηφάνεια, σας παρουσιάζουμε το Αρβανίτικο Λεξικό, ένα μοναδικό στο είδος του βιβλίο, στη Β΄ Συμπληρωμένη έκδοση του.

Για πρώτη φορά, στους δύο αιώνες ελευθέρου εθνικού βίου, επιχειρείται με πολύ αγάπη και μεράκι, μια συστηματική καταγραφή μιας από τις λιγώτερο ομιλούμενες και υπό εξαφάνιση πλέον, γλώσσες της Ευρώπης. Χιλιάδες λέξεων, αποφθεγμάτων, ρητών, παροιμιών, στίχων κ.α. συνθέτουν τη μαγική εικόνα ενός κόσμου ολοκλήρου του οποίου οι ρίζες χάνονται βαθειά μέσα στους αιώνες και στην αχλύ του χρόνου και της Ιστορίας.

Το Αρβανίτικο Λεξικό αποτελεί έναν φόρο τιμής στις γενιές των προγόνων μας, που μίλησαν αυτή τη γλώσσα και εκφράσθηκαν σε κάθε εκδήλωση της ζωής τους μέσα από αυτήν. Συνάμα όμως αποτελεί και μια προσφορά στη γενιά μας, που είχε το θλιβερό προνόμιο να τη δει να εκλείπει, όσο και στις γενιές που θα έρθουν και οι οποίες, πιθανώς, ίσως απλώς και μόνον να ακούσουν ότι μιλήθηκε σε αυτόν τον τόπο.

Για όλους αυτούς τους λόγους το συγκεκριμένο βιβλίο δεν πρέπει να λείψει από καμμία βιβλιοθήκη, αφού αποτελεί όχι μόνον έναν πολύτιμο κρίκο στην αλληλοδιαδοχή των γενεών, αλλά κι έναν φόρο τιμής στις γενιές που έφυγαν, καθώς και μια πολύτιμη παρακαταθήκη ιστορικής μνήμης και αυτογνωσίας για τις γενιές που θα έρθουν.
Τίτλος βιβλίου:Αρβανίτικο λεξικό
Εκδότης:Εκδόσεις Omni Publishing
Συντελεστές βιβλίου:Τσοπάνης Κωνσταντίνος Ι. (Συγγραφέας)
ISBN:9786188041486
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2014
Σημείωση:Επανέκδοση: "Νοών", 2010.
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Λεξικά - Γραμματική > Ελληνικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες