Ανθολογία γαλλικής ποίησης

Εκδότης:
Κοροντζής
Έτος:
2014
ISBN:
9786185042059
Σελίδες:
272
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ανθολογία γαλλικής ποίησης
Τιμή εκδότη:€16,96
Η τιμή μας: €15,26
στο καλάθι
Ανθολογία γαλλικής ποίησης
Από το 1925, όταν κυκλοφόρησε η πρώτη έκδοση της Γαλλικής Ανθολογίας, ως τα σήμερα, μεσολάβησαν άλλες πέντε εκδόσεις, κι όμως έχουν εξαντληθεί. Αυτό δείχνει πόση απήχηση είχε το βιβλίο στο αναγνωστικό μας κοινό. Έτσι, η σημερινή έκτη έκδοση έρχεται ν' ανταποκριθεί στη μεγάλη ζήτηση εκείνων που δεν μπόρεσαν να το αποκτήσουν ως τώρα. Κι είναι η ζήτηση αυτή δικαιολογημένη, γιατί φέρνει τον Έλληνα αναγνώστη σ' επικοινωνία με τους διασημότερους ποιητές της χρυσής εποχής της γαλλικής λογοτεχνίας.
Οι προηγούμενες εκδόσεις έκλεισαν μέσα στις σελίδες τους ποιήματα 46 περίπου ποιητών του 19ου αιώνα και των αρχών του 20ού. Στη νέα τούτη έκδοση ανθολογούνται 60 ποιητές, από τα μέσα του 18ου ως τη σημερινή μας εποχή. Κι ακόμα οι μεταφράσεις που είχαν περιληφθεί και στις προηγούμενες εκδόσεις, έχουν ξαναδουλευτεί με βάση την πολύχρονη πείρα, την κερδισμένη στην προσπάθειά μας να προσφέρομε στο κοινό ένα βιβλίο φροντισμένο που έχει γίνει πια έργο ολόκληρης ζωής.
Στην έκδοση τούτη ακολουθήσαμε χρονολογική σειρά, γιατί πιστεύομε πως το βιβλίο γίνεται πιο εύχρηστο, κι ακόμα, ο αναγνώστης μπορεί πιο άμεσα να παρακολουθήσει την εξέλιξη της γαλλικής ποίησης μεσ' από τ' αριστουργήματα των κορυφαίων ποιητών της στο διάστημα των 200 τελευταίων χρόνων, που στάθηκαν κι οι λαμπρότεροι της γαλλικής πνευματικής παραγωγής.
Ένα τέτοιο έργο δε θα μπορούσε να θεωρηθεί άρτιο αν έλειπαν απ' αυτό οι βιογραφίες των ποιητών που ανθολογούνται, καθώς κι οι εικόνες των κυριοτέρων απ' αυτούς. Έτσι πιστεύουμε πως η έκδοσή μας αυτή θα ικανοποιήσει απόλυτα και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη. (Γιώργης Σημηριώτης, από την παρουσίαση της έκτης έκδοσης)
Τίτλος βιβλίου:Ανθολογία γαλλικής ποίησης
Εκδότης:Κοροντζής
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
ISBN:9786185042059
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2014
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Ποίηση
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες