Το πρωτείο της πολιτικής

Η σοσιαλδημοκρατία και η Ευρώπη του 20ού αιώνα
Εκδότης:
Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης
Έτος:
2014
ISBN:
9789605244156
Σελίδες:
544
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το πρωτείο της πολιτικής
Τιμή εκδότη:€15,00
Η τιμή μας: €13,50
Το πρωτείο της πολιτικής
Τι είναι η σοσιαλδημοκρατία; Μια απονευρωμένη εκδοχή του μαρξισμού; Ιδεολογική στέγη των αριστερών που δείλιασαν μπροστά στην επανάσταση; Ή μήπως ένα πλαδαρό ιδεολόγημα για εκείνους που αμήχανα ζητούν έναν "καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο";

Το "Πρωτείο της πολιτικής" απαντά με σαφήνεια: η σοσιαλδημοκρατία είναι μια αυτοτελής πολιτική ιδεολογία, δοκιμασμένη με επιτυχία στην πράξη. Η άνευ προηγουμένου οικονομική ευημερία και κοινωνική ομαλότητα που γνώρισε η μεταπολεμική Ευρώπη υπήρξαν εν πολλοίς έργο του σοσιαλδημοκρατικού κινήματος. Απόρροια αμφισβήτησης του ορθόδοξου μαρξισμού και θεμελιωμένη στην πεποίθηση ότι την ιστορία την κινούν πρωτίστως πολιτικές και όχι οικονομικές δυνάμεις, η σοσιαλδημοκρατία κατάφερε ιστορικά να συνδυάσει τον παραγωγικό δυναμισμό του καπιταλισμού με την προστασία των κοινωνιών από τις επιπτώσεις του.

Στο "Πρωτείο της πολιτικής" περιγράφεται η γέννηση και η εξέλιξη της σοσιαλδημοκρατικής ιδεολογίας και των ετερόκλητων πολιτικών κινημάτων που συνδέθηκαν με αυτήν. Όμως το βιβλίο δεν αποτελεί μια απλή ανασκόπηση του παρελθόντος. Η Σέρι Μπέρμαν υποστηρίζει ότι η σοσιαλδημοκρατία διατηρεί ανέπαφη την επικαιρότητά της και στον 21ο αιώνα. Κι αυτό γιατί το θεμελιώδες ερώτημα που έθεσε η σοσιαλδημοκρατία -οφείλουν ή όχι τα κράτη να ελέγχουν τις δυνάμεις της αγοράς, κι αν ναι, σε ποιον βαθμό;- εξακολουθεί να αποτελεί το μείζον πολιτικό ζήτημα της παγκοσμιοποιημένης εποχής μας.
Τίτλος βιβλίου:Το πρωτείο της πολιτικής
Υπότιτλος βιβλίου:Η σοσιαλδημοκρατία και η Ευρώπη του 20ού αιώνα
Τίτλος πρωτότυπου:The Primacy of Politics: Social Democracy and the Making of Europe's Twentieth Century
Εκδότης:Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης
Συντελεστές βιβλίου:Berman Sheri (Συγγραφέας)
Αστερίου, Ελένη (Μεταφραστής)
ISBN:9789605244156
Σειρά εκδότη:Προοπτικές
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2014
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες