Για τη γυναίκα

Εκδότης:
Ρέμπελ
Έτος:
2014
ISBN:
9789606726361
Σελίδες:
256
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Για τη γυναίκα
Τιμή εκδότη:€12,00
Η τιμή μας: €10,80
Για τη γυναίκα
Η αίσθηση της εξάρτησης από τη γυναίκα, πράγμα που κάθε άντρας αισθάνεται, τον κάνει να αντιδρά με τέτοιο τρόπο, που προσπαθεί να υποδουλώσει τη γυναίκα, να την υποδουλώσει πνευματικά. Φοβάται επίσης επειδή η γυναίκα είναι όμορφη - είναι όμορφη όχι μόνο για 'κείνον, αλλά για όποιον έρχεται κοντά της. Μεγάλη ζήλια γεννιέται στον εγωιστικό, στον σοβινιστικό νου του άντρα.
Οι πολιτισμοί διαφέρουν, οι χώρες διαφέρουν, η φυλακή της γυναίκας όμως υπήρξε παντού η ίδια. Επειδή ο άντρας ήθελε να αποδείξει στον εαυτό του ότι είναι ανώτερος... Κάθε φορά που θέλεις να αποδείξεις κάτι, να θυμάσαι ότι αυτό σημαίνει πως δεν είναι αυτό που θέλεις να αποδείξεις. Η πραγματική ανωτερότητα δεν χρειάζεται ούτε αποδείξεις ούτε πραγματογνωμοσύνη ούτε μάρτυρες ούτε επιχειρήματα.
Για να αποφύγει αυτό το σύμπλεγμα, ο μόνος τρόπος ήταν να εξαναγκάσει τη γυναίκα να βρίσκεται σε χειρότερη θέση.
Κι αυτό είναι το μοναδικό πράγμα στο οποίο ο άντρας είναι πιο δυνατός: Μπορεί να εξαναγκάσει τη γυναίκα. Είναι πιο βάναυσος, πιο βίαιος και ανάγκασε τη γυναίκα να δεχτεί μια ιδέα που είναι απόλυτα ψεύτικη: ότι είναι αδύναμη. Και για να αποδείξει ότι η γυναίκα είναι αδύναμη, ήταν υποχρεωμένος να κατακρίνει όλες τις γυναικείες ποιότητες. Έπρεπε να πει ότι είναι όλες αδυναμίες.
Στην πραγματικότητα όμως, η γυναίκα έχει μέσα της τις πιο σπουδαίες ποιότητες. Και κάθε φορά που ένας άντρας φωτίζεται, αποκτά τις ίδιες ποιότητες για τις οποίες κατακρίνει τις γυναίκες.
Οι ποιότητες που θεωρούνται αδυναμίες είναι όλες γυναικείες. Και είναι περίεργο το γεγονός ότι όλες οι σπουδαίες ποιότητες ανήκουν σ' αυτήν την κατηγορία.
Τίτλος βιβλίου:Για τη γυναίκα
Τίτλος πρωτότυπου:A NEW VISION OF WOMEN'S LIBERATION
Εκδότης:Ρέμπελ
Συντελεστές βιβλίου:Osho (Συγγραφέας)
ISBN:9789606726361
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2014
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Εσωτερισμός - Αποκρυφισμός - Μεταφυσική
Ψυχολογία > Πρακτική Ψυχολογία > Συμβουλευτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες