Η θεωρία του Κινγκ Κονγκ

Εκδότης:
Κασταλία
Έτος:
2008
ISBN:
9789607560919
Σελίδες:
157
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η θεωρία του Κινγκ Κονγκ
Τιμή εκδότη:€14,00
Η τιμή μας: €12,60
στο καλάθι
Η θεωρία του Κινγκ Κονγκ
Συγγραφέας με τολμηρές ιδέες, που δεν υποκρίθηκε για τη ζωή της και που έθεσε με ωμό αλλά και ρεαλιστικό τρόπο θέματα-ταμπού της σημερινής κοινωνίας, η Virginie Despentes έγραψε το βιβλίο "H θεωρία του Κινγκ Κονγκ".

Γυναίκα πολύ γνωστή στην πατρίδα της, τη Γαλλία, με συγγραφικό έργο που έχει διακριθεί και βραβευθεί, αφού προηγουμένως γεύθηκε τον αγοραίο έρωτα, η Virginie Despentes γράφει στην ουσία ένα μανιφέστο για το νέο φεμινισμό.

" ... Γράφω από τη μεριά των άσχημων και για τις άσχημες [...] τις ψυχρές, τις κακογαμημένες, τις αγάμητες [...] όλες τις αποκλεισμένες από την αγορά της γυναικείας ομορφιάς [...]. Ομοίως, γράφω για τους άνδρες που δεν θέλουν να είναι προστατευτικοί, αυτούς που θα ήθελαν να είναι αλλά δεν ξέρουν πώς, [...] αυτούς που δεν είναι φιλόδοξοι, ούτε ανταγωνιστικοί ούτε μπρατσωμένοι [...]. Διότι αυτή την ιδανική λευκή γυναίκα [...] που μας κραδαίνουν μπροστά στη μούρη [...] εγώ δεν την έχω συναντήσει πουθενά. Και πιστεύω ακράδαντα ότι δεν υπάρχει ... ".

" ... Ταυτόχρονα, από σωματικής πλευράς, το να αγγίζεις το σώμα του άλλου, να θέτεις το δικό σου στη διάθεσή του, να ανοίγεις τα πόδια σου, την κοιλιά σου, το κορμί σου ολόκληρο στη μυρωδιά ενός αγνώστου· το να ξεπεράσω την αηδία μου για το σώμα του άλλου δεν ήταν πρόβλημα για μένα. Ήταν θέμα φιλανθρωπίας, και μάλιστα αμειβόμενης. Ήταν τόσο φανερό το πόσο σημαντικό ήταν για τον πελάτη να υποκρίνομαι πως δεν απεχθάνομαι τις προτιμήσεις του ή πως δεν με σοκάρουν τα σωματικά του ελαττώματα, που, τελικά, αποκτούσε αξία αυτό που έκανα ... ".
Τίτλος βιβλίου:Η θεωρία του Κινγκ Κονγκ
Τίτλος πρωτότυπου:King Kong Théorie
Εκδότης:Κασταλία
Συντελεστές βιβλίου:Despentes, Virginie (Συγγραφέας)
Κορώνη, Κατερίνα (Μεταφραστής)
ISBN 10:
ISBN 13:
9607560914
9789607560919
Σειρά εκδότη:
Πρώτη έκδοση:Ιούλιος 2008
Τόμος:
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Κοινωνιολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες