Σ' ευχαριστούμε Αριστείδη...

Εκδότης:
Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις
Έτος:
2014
ISBN:
9789607800541
Σελίδες:
176
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Σ' ευχαριστούμε Αριστείδη...
Τιμή εκδότη:€9,54
Η τιμή μας: €8,59
στο καλάθι
Σ' ευχαριστούμε Αριστείδη...
Στη βαθιά κρίση που περνούμε, όπου η Ελλάδα βρέθηκε δακτυλοδεικτούμενη ανά την Ευρώπη, μια καθαρή φωνή αντήχησε για να θυμίσει τη σημασία και την αξία της.
Ο ισπανός καθηγητής Αριστείδης Μινγέθ και ο σκηνοθέτης του video με τίτλο "Gracias, Grecia" Πέδρο Προυνέδα έθεσαν ένα κύριο θέμα: ζήτησαν από τους άλλους να σεβαστούν την Ελλάδα.
Με αφορμή αυτήν την ειλικρινή και συγκινητική παρέμβαση υπέρ της Ελλάδος, το βιβλίο επιχειρεί μια νέα προσέγγιση της κρίσης. Εξετάζει την οικονομία, εστιάζει στην πολιτική και προτείνει μια διέξοδο.
Κυρίως αναζητεί λύσεις και πρόταση στα πεδία όπου η Ελλάδα απέδειξε ότι μπορεί. Η Ελλάδα θα έχει έτσι έναν δημιουργικό ρόλο, η Ευρώπη θα ξαναβρεί μια νέα αποστολή, αφού το πρότυπό της θα διεκδικήσει παγκόσμια ακτινοβολία.
Ουτοπικό; Ίσως, αλλά χωρίς ουτοπία μας περιμένει ο ρεαλισμός των κρατών και ο κυνισμός των τραπεζιτών. Εχει νόημα η ζωή έτσι; Χωρίς πολιτική ηθική, δηλαδή χωρίς ανθρωπιστική παιδεία, καταντήσαμε έρμαια της καταναλωτικής μανίας και της καταστροφικής ανάπτυξης.
Το βιβλίο αυτό είναι ειδικής αποστολής: αφορά νότιους και βόρειους, νέους και μεσήλικες, εφησυχασμένους και νεόπτωχους, αγανακτισμένους και συστημικούς. Μας αφορά όλους.
Τίτλος βιβλίου:Σ' ευχαριστούμε Αριστείδη...
Εκδότης:Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις
Συντελεστές βιβλίου:Θεοδωράκης, Αθανάσιος Δ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789607800541
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2014
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες