Πολιτείες αθέατες...

Ιστορικό μυθιστόρημα
Εκδότης:
Historical Quest
Έτος:
2013
ISBN:
9786185088002
Σελίδες:
494
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Πολιτείες αθέατες...
Τιμή εκδότη:€12,20
Η τιμή μας: €10,98
Πολιτείες αθέατες...
Ο Λάκκος Ηρακλείου. Σήμερα μια υποβαθμισμένη περιοχή, αγκομαχά να ακολουθήσει το τρένο της ανάπτυξης. Τότε, στο Ηράκλειο του Μεσοπολέμου, περιοχή των απόβλητων, του ρεμπέτικου, των τρελαμένων ποιητών. Εκεί, και στην ευρύτερη περιοχή, διασταυρώνονται οι ζωές των ηρώων μας.

Η Ρόζα!!! Αφού πετιέται στο δρόμο, καταλήγει στις παρυφές της πορνείας, κουβαλά το σαρκίο της και πουλάει μπουκέτα λουλουδιών, σώζει κι ερωτεύεται, τον Νίκο, έναν κομμουνιστή επαναστάτη. Ζουν μαζί και οργανώνουν με τους συντρόφους τους τον «Σπάρτακο». Ένα αθλητικό και πολιτιστικό σωματείο για τους εργάτες. Μέχρι που ο «Ερημιάς», μυστικός ασφαλίτης και ο Ζίχνος, Αντισυνταγματάρχης Χωροφυλακής, απλώνουν τα δίχτυα τους για να πατάξουν τις επαναστατικές κινήσεις των εργατών που ζητούν τα δίκια τους και στέλνουν τον Νίκο στην εξορία.

Δυο φερέλπιδες πλούσιοι αστοί: O Γιάννης Μεσίνογλου εκ Μικράς Ασίας και ο Μηνάς Ψαρρός, υιοθετημένος γόνος Αλεξανδρινής οικογένειας. Σαν κομήτες διαγράφουν τη δική τους προσωπική πορεία και καταλήγουν στο Ηράκλειο που διψά για ανάπτυξη. Εργοστασιάρχες σαπουνιού και σταφίδας ρουφάνε το βίος του νησιού και υλοποιούν την «ανάπτυξη». Οι ζωές τους στα όρια. Κραιπάλη και βίτσια. Η Ρόζα, ανάμεσά τους.

Τι δουλειά έχει η Αναστασία Λεβιτάκη, πλούσια κόρη, στην ομάδα των Αρχειομαρξιστών;

Πολιτείες Αθέατες, ζωές αθέατες. Το τέλος της ιστορίας είναι κόκκινο. Από αίμα κι ελπίδα...

Ιστορίες για τον έρωτα και την επανάσταση. Ένας φόνος. Προδοσία αλλά και πίστη. Ανατροπές. Από τη Μικρά Ασία και την Αλεξάνδρεια στο Λάκκο του Ηράκλειου, στο Βερολίνο των Ναζί, στην ουτοπία, στο «Βουνό της Αλήθειας»...
Τίτλος βιβλίου:Πολιτείες αθέατες...
Υπότιτλος βιβλίου:Ιστορικό μυθιστόρημα
Εκδότης:Historical Quest
Συντελεστές βιβλίου:Μεντζίνης, Νίκος (Συγγραφέας)
ISBN:9786185088002
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2013
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Ιστορικό Μυθιστόρημα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες