Εθνογλωσσολογικές μελέτες

Εκδότης:
Αρμός
Έτος:
2013
ISBN:
9789605278014
Σελίδες:
216
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εθνογλωσσολογικές μελέτες
Τιμή εκδότη:€14,93
Η τιμή μας: €13,44
στο καλάθι
Εθνογλωσσολογικές μελέτες
Στο νέο του βιβλίο με περιεχόμενο επτά εθνογλωσσολογικές μελέτες ο Βάλτερ Πούχνερ μας ξεναγεί στον ελληνικό και βαλκανικό λαϊκό πολιτισμό και στις άκρες του κόσμου, όπου κατοικούν τέρατα και κυνοκέφαλοι, νάνοι και λυκάνθρωποι, βρικόλακες και νεράιδες, καλικάντζαροι και διαμόνια με άγρια και γελοία δράση.

ο συγγραφέας κινείται σε ένα ευαίσθητο και λεπτεπίλεπτο πεδίο έρευνας για να αναζητήσει τα σημοσιολογικά δίκτυα, τα οποία περιβάλλουν μια λέξη ή μια έκφραση, και τα οποία αλλάζουν και μετατοπίζονται ανάλογα με τα συμφραζόμενα, μ' έναν σχεδόν καλλιτεχνικό τρόπο.

Μέσα από την επίσκεψη των ονομάτων και ένα πλούσιο γλωσσικό υλικό που προέρχεται από παροιμίες, ύβρεις και ρητά, το εορτολόγιο και τις λατρευτικές πρακτικές, τη λαϊκή ιατρική και τον καθημερινό βίο, ο Πούχνερ συζητάει την καταγωγή, τις μορφές και τις σημασίες των ονομάτων των παράξενων όντων που τρέφουν τη λαϊκή φαντασία. Ασχολείται με τις εθιμικές μεταμφιέσεις και αξιολογεί τις σχετικές θεωρίες που έχουν αναπτυχθεί με ιστορικά, γλωσσολογικά και γεωγραφικά τεκμήρια για να μας δείξει πως μεταμορφώνεται ο ανθρώπινος φόβος σε δοξασίες, μαγικά έθιμα και δρώμενα.
Τίτλος βιβλίου:Εθνογλωσσολογικές μελέτες
Εκδότης:Αρμός
Συντελεστές βιβλίου:Puchner Walter (Συγγραφέας)
ISBN:9789605278014
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2013
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θεωρητικές > Φιλολογία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Εθνολογία, Λαογραφία και Πολιτισμός
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες