Ήρωες και δαίμονες

Η Εθνική Αντίσταση του Κρουσώνα
Εκδότης:
Ταξιδευτής
Έτος:
2013
ISBN:
9789609692229
Σελίδες:
232
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ήρωες και δαίμονες
Τιμή εκδότη:€16,04
Η τιμή μας: €14,44
στο καλάθι
Ήρωες και δαίμονες
Τα γεγονότα της Μάχης της Κρήτης της Κατοχής και της Αντίστασης στην Ελλάδα, σημάδεψαν όχι μόνο την εποχή τους, αλλά και τη μετέπειτα πορεία του Έθνους και του λαού μας μέχρι σήμερα.
Μέσα στην Κρητική Αντίσταση εξέχουσα θέση κατέχει η Εθνική Αντίσταση του Κρουσώνα, ο οποίος είναι ένα καπετανοχώρι του Ψηλορείτη, με αγωνιστική παράδοση σπουδαία και κατά τα χρόνια των επαναστάσεων κατά των Τούρκων.
Αρχηγός του Κρουσώνα ήταν ο καπετάν Αντώνης Γρηγοράκης ή Σατανάς. Συναρχηγός ήταν ο Νίκος Βιδάκης ή Τσικαλάς. Ένας ηρωικός, ωραίος λαϊκός ηγέτης, χαμηλών τόνων, με εξαιρετικό χιούμορ και εντιμότητα παραδειγματική, του οποίου οι μαρτυρίες και οι αγώνες εναντίον ντόπιων και ξένων κατακτητών μάς δίνουν σημαντικά στοιχεία που καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος της σύγχρονης ιστορίας της Κρήτης.
Στην έκδοση αυτή για τον Κρουσώνα συμπεριλήφθηκε και η ζωή και η δράση ενός νέου της εποχής, του Μιχάλη Πειρασμάκη, ο οποίος μας προσφέρει πληροφορίες τόσο για την Αντίσταση, όσο και για τα Στρατόπεδα της Γερμανίας, ένα δίπολο στο οποίο ο Κρουσώνας με τους αγώνες του προσέφερε αίμα και θυσίες. Ένα δίπολο που συνδύαζε το τοπικό με το γενικό, την τοπική ιστορία με την πανευρωπαϊκή.
Τίτλος βιβλίου:Ήρωες και δαίμονες
Υπότιτλος βιβλίου:Η Εθνική Αντίσταση του Κρουσώνα
Εκδότης:Ταξιδευτής
Συντελεστές βιβλίου:Σανουδάκης-Σανούδος Αντώνης Κ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789609692229
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2013
Κατηγορίες:Ιστορία > Παγκόσμια Ιστορία
Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες