Δικαιικές επιρροές στο πλαίσιο του συγκριτικού δικαίου

Εκδότης:
Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Έτος:
2013
ISBN:
9789605680213
Σελίδες:
143
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Δικαιικές επιρροές στο πλαίσιο του συγκριτικού δικαίου
Τιμή εκδότη:€14,00
Η τιμή μας: €13,30
Δικαιικές επιρροές στο πλαίσιο του συγκριτικού δικαίου
Χρησιμοποιούνται συχνά όροι όπως "μεταφύτευση" ή "δανεισμός" ή "αντιγραφή" δικαίου, οι οποίοι στην ουσία αποτυπώνουν τις επιρροές που έχουν υποστεί και που συνεχίζουν να υφίστανται τα δίκαια, εκούσια ή ακούσια. Αυτές οι επιρροές μπορεί να οφείλονται σε διάφορους λόγους.

Το Συγκριτικό Δίκαιο, η προσπάθεια ανεύρεσης των ομοιοτήτων και των διαφορών των δικαίων του κόσμου, αλλά και εντοπισμού των αιτίων αυτών των ομοιοτήτων και των διαφορών και κατανόησης του πώς και γιατί εξελίχθηκαν τα διάφορα δίκαια κατά τον τρόπο που εξελίχθηκαν, ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως για τις επιρροές αυτές, στον χρόνο και στον χώρο.

Η συγγραφέας, στο βιβλίο αυτό παρουσιάζει, κατ' αρχάς, τη σύγχρονη πορεία του Συγκριτικού Δικαίου, αναλύοντας επιχειρήματα υπέρ και κατά προτεινόμενων μεθόδων, μιλώντας για την αναγκαιότητα της διεπιστημονικής έρευνας, αναγκαιότητα που αναγνωρίζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των συγκριτικολόγων, και αναδεικνύοντας τον πλούτο των συχνότατα πλέον χρησιμοποιούμενων εννοιών των νομικών παραδόσεων και νομικών πολιτισμών.

Στη συνέχεια εξετάζει την κινητικότητα των δικαίων και τους λόγους για τους οποίους επιχειρήθηκε στο παρελθόν και επιχειρείται στο παρόν αυτή η μεταφύτευση δικαίου. Ιστορικά και σύγχρονα παραδείγματα, με όλον τον πλούτο των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους, χρησιμοποιούνται ακριβώς για να καταδείξουν το πώς και το γιατί σχηματίσθηκαν, διαμορφώθηκαν τα δίκαια σε διάφορες περιοχές του κόσμου.
Τίτλος βιβλίου:Δικαιικές επιρροές στο πλαίσιο του συγκριτικού δικαίου
Εκδότης:Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Μουστραΐρα, Ελίνα Ν. (Συγγραφέας)
ISBN:9789605680213
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2013
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες