Ο θεσμός των επιχειρήσεων της αυτοδιοίκησης κατά το νέο κώδικα δήμων και κοινοτήτων (Ν. 3463/2006)

Εκδότης:
Σάκκουλας Αντ. Ν.
Έτος:
2010
ISBN:
9789601522722
Σελίδες:
214
Ο θεσμός των επιχειρήσεων της αυτοδιοίκησης κατά το νέο κώδικα δήμων και κοινοτήτων (Ν. 3463/2006)
Εκτός κυκλοφορίας
Ο θεσμός των επιχειρήσεων της αυτοδιοίκησης κατά το νέο κώδικα δήμων και κοινοτήτων (Ν. 3463/2006)
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί πολιτικό, διοικητικό αλλά και αναπτυξιακό θεσμό, παρεμβαίνει δε στην τοπική και, ευρύτερα, περιφερειακή ανάπτυξη και οικονομία. Σημαντικό "αναπτυξιακό" θεσμό αποτελούν οι επιχειρήσεις των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ήδη από τη δεκαετία του '80, η Τοπική Αυτοδιοίκηση με το θεσμό των επιχειρήσεων παρενέβη στον πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα της οικονομίας. Εξάλλου, η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων αυτών με κοινοτικούς πόρους, έδωσε την ευκαιρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να αξιοποιήσει περαιτέρω το θεσμό και να ενισχύσει την απασχόληση σε τοπικό επίπεδο. Το νέο καθεστώς για την επιχειρηματική δραστηριότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης εφαρμόζεται από το 2006 με το νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν. 3463/2006) και προβλέπει:
-Την υλοποίηση από τις δημοτικές και κοινοτικές επιχειρήσεις αρμοδιοτήτων δημόσιου χαρακτήρα με τη χρηματοδότηση των ΟΤΑ.
-Την εκχώρηση από τους ΟΤΑ προς τις επιχειρήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της αξιοποίησης και εκμετάλλευσης της ακίνητης περιουσίας των Δήμων και των Κοινοτήτων.
-Την ανάπτυξη από τις επιχειρήσεις αποκλειστικά και μόνον εμπορικών δραστηριοτήτων, καθώς και δραστηριοτήτων συμβουλευτικής υποστήριξης προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την περιφερειακή κρατική διοίκηση.
Στο βιβλίο αναλύεται το καθεστώς των επιχειρήσεων, κατά τον ισχύοντα Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και εντοπίζονται τα προβλήματα που παρατηρούνται κατά την εφαρμογή αυτού του Κώδικα.
Τίτλος βιβλίου:Ο θεσμός των επιχειρήσεων της αυτοδιοίκησης κατά το νέο κώδικα δήμων και κοινοτήτων (Ν. 3463/2006)
Εκδότης:Σάκκουλας Αντ. Ν.
Συντελεστές βιβλίου:Τριανταφυλλοπούλου, Αθανασία (Συγγραφέας)
Μακρυδημήτρης, Αντώνης (Υπεύθυνος Σειράς)
Παπαδημητρίου, Γεώργιος Δ., 1944-2009 (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789601522722
Σειρά εκδότη:Διοίκηση και Πολιτεία: Μελέτες
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2010
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες