Δημοκρατία, το πολίτευμα που περιμέναμε

Η πρώτη δημοκρατική συνταγματική πρόταση για την Ελλάδα
Εκδότης:
Ινφογνώμων Εκδόσεις
Έτος:
2013
ISBN:
9789608362574
Σελίδες:
240
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Δημοκρατία, το πολίτευμα που περιμέναμε
Τιμή εκδότη:€14,93
Η τιμή μας: €13,44
στο καλάθι
Δημοκρατία, το πολίτευμα που περιμέναμε
Σε ολόκληρη την ιστορία της, η χώρα μας φαίνεται να είναι συνυφασμένη με την ιδέα της Δημοκρατίας. Οι Έλληνες είτε πολεμούσαν για Δημοκρατία είτε ζούσαν με αυτήν απολαμβάνοντας τα αγαθά και τις ελευθερίες της. Σήμερα, όμως, η Ελλάδα έχει γυρίσει την πλάτη της στην ιστορία, και οι Έλληνες ούτε ζουν σε Δημοκρατία ούτε πολεμούν για αυτής. Η σύγχρονη πολιτική πραγματικότητα, το Σύνταγμα και η πολιτική επιστήμη αποκαλύπτουν μια μεγάλη αλήθεια: Το πολίτευμα της Ελλάδος δεν είναι Δημοκρατικό.

Το ανά χείρας βιβλίο συντάχτηκε μετά από επιστημονική έρευνα και μελέτη σύγχρονων και προοδευτικών συνταγματικών και πολιτειακών προτάσεων από όλο τον κόσμο. Μεταξύ των περιεχομένων του είναι μια χωρίς φόβο κριτική ανάλυση του ισχύοντος Συντάγματος, η αναζήτηση της τελευταίας λέξης της Δημοκρατίας σε ιδεολογικό και πρακτικό επίπεδο, τα σύγχρονα δικαιώματα και ελευθερίες των Πολιτών, ενώ δίνεται και μια απάντηση στην ερώτηση "τι θα άλλαζε, αν είχαμε Δημοκρατία;".

Η καρδιά του βιβλίου είναι η ολοκληρωμένη Συνταγματική πρόταση για ένα νέο, μοναδικό, Ελληνικό και επιτέλους Δημοκρατικό πολίτευμα για την Ελλάδα. Η πρόταση αποτελεί ένα κείμενο-οδηγό, μια αντιπρόταση στην υφιστάμενη πολιτική κατάσταση, μία πλατφόρμα αλλαγής και διαλόγου για τη μετάβαση στη Δημοκρατία, ένα νέο Ελληνικό Σύνταγμα που επανακαθορίζει τη Δημοκρατία και επιστρέφει την εξουσία στους πολίτες, οι οποίοι αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε έκφανση της πολιτικής ζωής. Η δυναμική του σύγχρονου πολίτη είναι αδιαμφισβήτητα απεριόριστη, και στη Δημοκρατία μπορεί να μετατραπεί σε δύναμη δημιουργίας και προόδου για ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Τίτλος βιβλίου:Δημοκρατία, το πολίτευμα που περιμέναμε
Υπότιτλος βιβλίου:Η πρώτη δημοκρατική συνταγματική πρόταση για την Ελλάδα
Εκδότης:Ινφογνώμων Εκδόσεις
Συντελεστές βιβλίου:Καλεντερίδης, Σταύρος Σ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789608362574
Σειρά εκδότη:Πολιτική
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2013
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες