Νικήτας Δέλτα

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Βιβλιοπωλείον της Εστίας
Έτος:
2013
ISBN:
9789600515886
Σελίδες:
157
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Νικήτας Δέλτα
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Νικήτας Δέλτα
Ο Αργύρης, μια σταλιά παιδί, πατάει τότε ένα ουρλιαχτό τρομακτικό· καθάρματα θα πεθάνετε, φωνάζει. Τον ακούσαν οι νεκροί και κουνήθηκαν στα μνήματά τους. Γυρνάει αμέσως ο ένας ο Γερμανός, τραβάει τ' όπλο απ' τη θήκη, σημαδεύει κατά το μικρό, αλλά αστοχεί. Τρέχει εκείνος κατά πάνω τους, πηδάει από πίσω η Καίτη να τον τραβήξει κάτω και πετάγομαι κι εγώ απ’ το πλάι να καλύψω τουλάχιστον τα κεφάλια τους. Οπλίζει τότε ο άλλος αξιωματικός που 'ταν λίγο πιο πίσω, και πριν προλάβει να πυροβολήσει, ορμάει απ’ τα δεξιά του ο Αντρής, τον ταβλιάζει αναίσθητο στο χώμα, δίνει και μια με το τουφέκι του στον μπροστινό, και φεύγει η σφαίρα του Γερμανού αδέσποτη και βρίσκει την Καίτη στο γόνατο.

Ένας άνθρωπος μισή μερίδα, χωρίς όνομα και χωρίς ρίζα. Μεγαλώνει στα χέρια μιας γυναίκας που δεν τον γέννησε, μα που τον αγάπησε βαθιά σα μάνα του. Βιώνει σαν απλός παρατηρητής μερικά από τα πιο σημαντικά ιστορικά γεγονότα της Ελλάδας του περασμένου αιώνα.

Μια ιστορία μέσα στην οποία οι άνθρωποι θ' αποπειραθούν να σηκώσουν το κεφάλι και την καρδιά τους πιο ψηλά απ' την Ιστορία. Ν' αναμετρηθούν μ’ αυτήν. Και ν' αφήσουν την αγάπη να κάνει τη δουλειά της· να μείνει ζωντανή ανάμεσα σε πεθαμένους, στάχτες κι αναμνήσεις.
Τίτλος βιβλίου:Νικήτας Δέλτα
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Εκδότης:Βιβλιοπωλείον της Εστίας
Συντελεστές βιβλίου:Παπαϊωάννου Μαριλένα (Συγγραφέας)
ISBN:9789600515886
Σειρά εκδότη:Σύγχρονη Ελληνική Πεζογραφία
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2013
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες