Μικρόπολη

Εκδότης:
Μίνωας
Έτος:
2013
ISBN:
9786180200591
Σελίδες:
32
Μικρόπολη
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Μικρόπολη
Η μικρή Λούλα ζει με τους γονείς της στη Μικρόπολη, σε μια πόλη όπου όλα είναι μικροσκοπικά: τα αυτοκίνητα, τα σπίτια, τα μαγαζιά, τα λουλούδια ακόμα και οι άνθρωποι. Ο μοναδικός κάτοικος της Μικρόπολης που δεν είναι μικροσκοπικός είναι η Λώνα, μια χελώνα που βρέθηκε τυχαία σε αυτή την πόλη και έγινε η καλύτερη φίλη της Λούλας. Αν και η Μικρόπολη είναι το ιδανικό μέρος για να μεγαλώσουν τα παιδιά, μακριά από όλους τους κινδύνους της μεγαλούπολης, η Λούλα ήθελε να φύγει και να γνωρίσει μια μεγάλη πόλη, με ψηλά κτίρια, τεράστιους δρόμους και ανθρώπους ψηλούς. Τι κι αν η φίλη της η Λώνα την απέτρεπε και της εξηγούσε πόσο άσχημη και τρομακτική είναι μια τέτοια πόλη, η Λούλα δεν άκουγε κανέναν: είχε βαρεθεί τη ζωή της στη Μικρόπολη και τον μικρόκοσμό της.
Μια μέρα λοιπόν ξύπνησε νωρίς νωρίς και αποφάσισε να το σκάσει και να γνωρίσει τον μεγάλο κόσμο! Περπατούσε πολλές ώρες όταν είδε μπροστά της μια πόλη εντυπωσιακή όπου όλα ήταν τόσο μεγάλα που έμοιαζαν ψεύτικα... Πριν προλάβει να χορτάσει το θέαμα που έβλεπε μπροστά της, ένας τεράστιος σκύλος επιχείρησε να την κάνει μια χαψιά νομίζοντας ότι είναι παιχνίδι!
Η Λούλα τρόμαξε και άρχισε να τρέχει τόσο πανικόβλητη που κρύφτηκε μέσα ένα τεράστιο παπούτσι. Όταν ο σκύλος βαρέθηκε και έφυγε δυσαρεστημένος, η Λούλα βγήκε από το παπούτσι και κοίταξε τριγύρω της: όλα ήταν τεράστια και άσχημα. Αγέλαστοι ιδιοκτήτες, ένα τσιμεντένιο νοσοκομείο, ένα ψηλό και βρόμικο σχολείο, το πεζοδρόμιο γεμάτο σκουπίδια. Η Λούλα έβαλε τα κλάματα, δεν το είχε φανταστεί έτσι. Πέρασε μπροστά από ένα μεγάλο πάρκο με σκουριασμένες κούνιες και στραβωμένες τραμπάλες. Ζήλεψε τα παιδάκια που έπαιζαν ανέμελα και απολάμβαναν τα χάδια των γονιών τους.
Πόσο της είχαν λείψει οι δικοί της άνθρωποι και η ζωή της στη Μικρόπολη! Έπρεπε να βρει έναν τρόπο να γυρίσει πίσω. Πώς όμως; Κι ενώ σκεφτόταν να αναζητήσει ένα ασφαλές μέρος για να μείνει το βράδυ, ένα χοντρό ποντίκι έτρεξε καταπάνω της. Η Λούλα νόμιζε πως θα την έκανε μια χαψιά, όταν εμφανίστηκε σαν από θαύμα μπροστά της η χελώνα Λώνα και με μια αστραπιαία κίνησε την πήρε στο καβούκι της.
Η σοφή χελώνα ακολούθησε κρυφά την ανυπάκουη φίλη της στη μεγαλούπολη και ήταν έτοιμη να τη σώσει και να τη γυρίσει πίσω στην ασφάλεια της Μικρόπολης. Όταν η Λούλα επέστρεψε στη Μικρόπολη, ντρεπόταν τους γονείς της που τους παράκουσε, ζήτησε συγγνώμη από όλους και κατάλαβε ότι δεν πρέπει να παρακούει τους μεγαλύτερούς της και πως μόνο όταν κάτι μας λείπει το εκτιμάμε πραγματικά.
Τίτλος βιβλίου:Μικρόπολη
Εκδότης:Μίνωας
Συντελεστές βιβλίου:Αλχανάτη, Κέλλυ (Συγγραφέας)
Πετρίδης Γιώργος (Εικονογράφος)
ISBN:9786180200591
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2013
Κατηγορίες:Παιδικά - Εφηβικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες