Ευρωπαϊκή επιτροπή και γραφειοκρατική αυτονομία
"... παρά τη σκληρή κριτική της πολιτικής ελίτ καθώς και της κοινής γνώμης, οι γραφειοκράτες της ΕΕ καταφέρνουν να αποφεύγουν τον έλεγχο των τόσο πολλών πολιτικών τους αρχόντων και παραμένουν στο επίκεντρο του παιχνιδιού. Είναι οι "προστάτες", αλλά ποιος θα ελέγξει τους προστάτες; Πρόκειται για ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσουν όσοι ενδιαφέρονται για τα θέματα της Ευρώπης. Θα αποτελέσει κλασικό έργο στη μελέτη της πολιτικής της γραφειοκρατίας."
Yves Meny, Emeritus President, European University Institute
"Αυτή η μελέτη της γραφειοκρατίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμβάλλει σημαντικά στη μελέ-τη τόσο της ΕΕ όσο και των δημόσιων γραφειοκρατιών. Από τους θεσμούς της ΕΕ, λιγότερα γνωρίζουμε για τη γραφειοκρατία σε σχέση με τους άλλους θεσμούς, και αυτή η μελέτη δείχνει πώς η γραφειοκρατία χρησιμοποιεί τους δικούς της πόρους για να προωθήσει την αυτονομία της.
B. Guy Peters, University of Pittsburgh
"Καμία μελέτη της γραφειοκρατίας της ΕΕ δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό το βιβλίο του Έλληνα και του Suleiman. Πρόκειται για μια αναγκαία ανάλυση της συνεκτικής κουλτούρας την οποία διαθέτουν οι ανώτεροι αξιωματούχοι της γραφειοκρατίας στις Βρυξέλλες σε μια ΕΕ που αποτελείται από ένα ολοένα και περισσότερο ανόμοιο σύνολο κρατών-μελών.
Bert A. Rockman, Purdue University
"Το βιβλίο των Έλληνα και Suleiman παρουσιάζει ένα ισχυρό επιχείρημα εναντίον αυτών που υποστηρίζουν ότι η Επιτροπή έχει χάσει τη δυναμική της... Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβαστεί από όλους όσους ενδιαφέρονται για τη λειτουργία της Επιτροπής."
Sabine Saurugger, Sciences Po Grenoble/Institut universitaire de France
"Αυτό το βιβλίο είναι μια μελέτη της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που διεξήχθη σύμφωνα με τις καλύτερες πρακτικές της εμπειρικής έρευνας. Οι συνεντεύξεις που διενήργησαν ο Έλληνας και ο Suleiman τούς επέτρεψαν να τεκμηριώσουν ότι πράγματι οι υπάλληλοι της ΕΕ μοιράζονται μια κουλτούρα που είναι υπέρ της συνέχισης της ολοκλήρωσης."
Harvey B. Feigenbaum, The George Washington University

Νικολαΐδης, Αριστοτέλης Θ., 1922-1996
Ο Αριστοτέλης Νικολαΐδης (1922-1996) γεννήθηκε στη Μυτιλήνη στις 25 Νοεμβρίου 1922. Κατά τη διάρκεια της Κατοχής έλαβε ενεργό μέρος στην Αντίσταση και φυλακίσθηκε από τους κατακτητές. Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στην ψυχιατρική. Το 1952 εξέδωσε την πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο "Διαβαθμίσεις". Το 1954 υπέβαλε τη διδακτορική του διατριβή και έφυγε για το Παρίσι ως υπότροφος του γαλλικού κράτους. Το διάστημα 1956-1965 εργάστηκε ως ψυχίατρος στο εξωτερικό. Το 1966 ίδρυσε στην Αθήνα το Διεθνές Ίδρυμα Επιστημονικής Ορολογίας και Γλώσσας, που από το 1973 λειτουργεί και στη Γενεύη. Υπήρξε, επίσης, ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Γλωσσικού Ομίλου. Το 1967 κατέφυγε αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ και στην Ελβετία, μέχρι το 1975, που επέστρεψε μόνιμα στην Ελλάδα. Την ίδια χρονιά εκδόθηκε και το μυθιστόρημά του "Η εξαφάνιση", που τιμήθηκε με το Πρώτο Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος. Έργα του, μυθιστορήματα, ποιήματα και δοκίμια, μεταφράσθηκαν στα γαλλικά, γερμανικά, αγγλικά, ρωσικά, σουηδικά και σε άλλες γλώσσες.