Παραγοντική ανάλυση

Εκδότης:
Ζήτη
Έτος:
2013
ISBN:
9789604563838
Σελίδες:
728
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Παραγοντική ανάλυση
Τιμή εκδότη:€61,48
Η τιμή μας: €55,33
στο καλάθι
Παραγοντική ανάλυση
Τα φαινόμενα στο χώρο της κοινωνικής πραγματικότητας, στο χώρο της φύσης και της ζωής πολύ σπάνια συντίθενται από ένα μικρό αριθμό μεταβλητών/παραγόντων. Είναι πολυσύνθετα, πολυπαραγοντικά, με μικρότερες ή μεγαλύτερες αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στις συμμετέχουσες μεταβλητές.
Δεν μπορούμε να απομονώσουμε αυθαίρετα μερικές από αυτές και να τις αναλύσουμε αποσπασματικά. Ωστόσο, για να μελετήσουμε ένα φαινόμενο, πρέπει να αναζητήσουμε ένα μοντέλο με συγκεκριμένο αριθμό παραγόντων, με συγκεκριμένη δομή και λειτουργία και με βάση πάντα μια θεωρία.
Αναγκαστικά τότε οι μεταβλητές θα χορέψουν το χορό του Ζαλόγγου, για να δούμε ποια χορεύει καλά, ποια δηλαδή έχει υψηλή συνεισφορά στο μοντέλο, οπότε θα την κρατήσουμε μέσα, και ποια είναι άχρηστη ώστε να την πετάξουμε έξω από αυτό.

Η μεθοδολογία κατασκευής ενός παραγοντικού μοντέλου είναι το κυρίαρχο μέλημα αυτού του βιβλίου, αλλά και τα διαθέσιμα εργαλεία κατασκευής και επιβεβαίωσής του, όπως θα δείτε, είναι μάλλον αρκετά για να κάνετε την έρευνά σας και να απαντήσετε τεκμηριωμένα στα διεθνή επιστημονικά περιοδικά.
Τίτλος βιβλίου:Παραγοντική ανάλυση
Εκδότης:Ζήτη
Συντελεστές βιβλίου:Δαφέρμος, Βασίλης (Συγγραφέας)
ISBN:9789604563838
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2013
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Μαθηματικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες