Τα ξυλοπάπουτσα διηγούνται

Μια αληθινή ιστορία
Εκδότης:
Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος
Έτος:
2005
ISBN:
9789608885349
Τα ξυλοπάπουτσα διηγούνται
Στόχος του βιβλίου είναι να φέρει τα παιδιά σε πρώτη επαφή με το θέμα του Ολοκαυτώματος. Λαμβάνοντας υπόψη την ευαισθησία των παιδιών, παρουσιάζει το Ολοκαύτωμα μέσα από την εμπειρία ενός νεαρού αγοριού, διευκολύνοντας έτσι την εισαγωγή των μαθητών σ’ αυτό το δύσκολο και σημαντικό θέμα. Η αφήγηση βασίζεται σε πραγματικές ιστορίες από το στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέργκεν-Μπέλσεν, καταγεγραμμένες στο Εβραϊκό Μουσείο, καθώς και σε αυθεντικά αντικείμενα από τη Συλλογή Ολοκαυτώματος του Μουσείου. Η εικονογράφηση έγινε με βάση φωτογραφίες του στρατοπέδου και στοιχεία από τις μαρτυρίες επιζησάντων, που έδωσαν πληροφορίες για την τοπογραφία και τις συνθήκες διαβίωσης τους εκεί.

Στο βιβλίο, τα ίδια τα ξυλοπάπουτσα διηγούνται την ιστορία τους: πώς, από ένα δέντρο σε ένα δάσος της Γερμανίας κατέληξαν στην προθήκη του Ολοκαυτώματος στο Εβραϊκό Μουσείο, με σκοπό να λένε σε όλους τους επισκέπτες την απίστευτη ιστορία τους. Μέσα από τη διαδρομή των ξύλινων παπουτσιών, γνωρίζουμε το ανώνυμο παιδί του στρατοπέδου, την προσπάθεια του να επιβιώσει στον απάνθρωπο αυτό τόπο, τα συναισθήματα και τις ανησυχίες του.

Το βιβλίο μπορεί να λειτουργήσει ως αυτούσιο ανάγνωσμα, ή να χρησιμοποιηθεί στην τάξη, για την προετοιμασία των παιδιών πριν από μια επίσκεψη στο Εβραϊκό Μουσείο. Μπορεί επίσης να βοηθήσει γονείς που επισκέπτονται το Μουσείο με τα παιδιά τους.
Τίτλος βιβλίου:Τα ξυλοπάπουτσα διηγούνται
Υπότιτλος βιβλίου:Μια αληθινή ιστορία
Εκδότης:Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος
Συντελεστές βιβλίου:Τρέβεζα - Σούση, Οριέττα (Συγγραφέας)
ISBN:9789608885349
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2005
Κατηγορίες:Παιδικά - Εφηβικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες