Το Σεισμολόγιο Κρήτης του Παύλου Βλαστού

464 π.Χ. - 1926 μ.Χ.
Εκδότης:
Οσελότος
Έτος:
2013
ISBN:
9789605640767
Σελίδες:
204
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το Σεισμολόγιο Κρήτης του Παύλου Βλαστού
Τιμή εκδότη:€18,00
Η τιμή μας: €16,20
στο καλάθι
Το Σεισμολόγιο Κρήτης του Παύλου Βλαστού
Το αδημοσίευτο χειρόγραφο "Σεισμολόγιο Κρήτης" του Ρεθυμνιώτη λόγιου Παύλου Βλαστού (1836-1926), γραμμένο σε μια πολυτάραχη περίοδο της νεότερης ιστορίας της Κρήτης, αποτελεί ένα μοναδικό ντοκουμέντο. Περιέχει πολυτιμότατες πληροφορίες για τους σεισμούς που έγιναν από την αρχαιότητα μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα, όχι μόνο στην μεγαλόνησο, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ακόμη και πέραν αυτής, στην Ιταλία και αλλού στον κόσμο. Το περιεχόμενο του Σεισμολόγιου εμπλουτίζεται με πληροφορίες για ηφαιστειακές εκρήξεις, κατολισθήσεις, εμφανίσεις κομητών και άλλα φυσικά φαινόμενα.

Τα σημαντικότερα και πιο πρωτότυπα τμήματα από το έργο του Π. Βλαστού αναπαράγονται, αξιολογούνται και σχολιάζονται εδώ υπό το πρίσμα της σύγχρονης ιστορικής σεισμολογικής έρευνας. Από την εξέταση αυτή προκύπτει ότι αυτό το Σεισμολόγιο είναι γενικά ένα αξιόπιστο έργο γιατί οι περισσότερες πληροφορίες που προσκομίζει διασταυρώνονται και από άλλες πηγές. Ωστόσο, περιέχει και στοιχεία για αρκετούς άγνωστους σεισμούς που δεν μας είναι γνωστοί από άλλες πηγές. Ακόμη, ο Βλαστός μας μεταφέρει και την προσωπική του εμπειρία για μερικούς σεισμούς που τους έζησε ο ίδιος, ενώ δεν παραλείπει να παραθέσει και ενθυμήσεις συγχωριανών του που επίσης βίωσαν μεγάλους σεισμούς στη διάρκεια του 19ου αιώνα.

Με τη δημοσίευση του Σεισμολόγιου Κρήτης συναντώνται η λόγια πέννα του 19ου αιώνα, η διαχρονική ιστορική καταγραφή και η σύγχρονη σεισμολογική έρευνα. Πιστεύουμε ότι το μίγμα είναι απολαυστικό όχι μόνο για το ευρύ κοινό αλλά και για τους ειδικούς επιστήμονες και μελετητές.
Τίτλος βιβλίου:Το Σεισμολόγιο Κρήτης του Παύλου Βλαστού
Υπότιτλος βιβλίου:464 π.Χ. - 1926 μ.Χ.
Εκδότης:Οσελότος
Συντελεστές βιβλίου:Παπαδόπουλος, Γεράσιμος Α. (Συγγραφέας)
Βλαστός, Παύλος Γ. (Συγγραφέας)
Παπαδόπουλος, Γεράσιμος Α. (Επιμελητής)
ISBN 10:
ISBN 13:
9605640767
9789605640767
Σειρά εκδότη:Σεισμολογική Βιβλιοθήκη
Πρώτη έκδοση:Αύγουστος 2013
Τόμος:
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Γεωλογία, Μετεωρολογία, Παλαιοντολογία
Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες