Ο τρίτος τομέας: Μία γενική θεωρία

Δημοκρατία και κοινωνική πολιτική σε μετάβαση
Εκδότης:
Εκδόσεις Παπαζήση
Έτος:
2013
ISBN:
9789600228922
Σελίδες:
367
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο τρίτος τομέας: Μία γενική θεωρία
Τιμή εκδότη:€23,32
Η τιμή μας: €20,99
στο καλάθι
Ο τρίτος τομέας: Μία γενική θεωρία
Πλησιάζοντας στα τέλη της ύστερης νεωτερικότητας, ο κόσμος που γνωρίζαμε, τα πιστεύω και οι βεβαιότητές μας αρχίζουν και σωριάζονται σαν χάρτινοι πύργοι. Σε ολόκληρο το φάσμα των κοινωνικών επιστημών, τα βιβλία που γράφτηκαν πριν είκοσι χρόνια για να περιγράψουν την τότε σύγχρονη πραγματικότητα και να προτείνουν λύσεις, αποτελούν σήμερα μάλλον αντικείμενα της ιστορίας παρά λειτουργικά εγχειρίδια κατανόησης του σήμερα.

Μη κυβερνητικές, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, κοινωνική οικονομία, εθελοντισμός, κοινωνικο-οικονομικός πλουραλισμός, κοινωνία των πολιτών, προτείνονται ως διέξοδος στα σύγχρονα αδιέξοδα σε επίπεδο λειτουργίας της δημοκρατίας, της οικονομίας, της σύγχρονης κοινωνικής πολιτικής. Σε μία εποχή αναδυόμενων αδιεξόδων και αναζήτησης λύσεων, το βιβλίο αποσκοπεί να αναλύσει το περιεχόμενό τους, τη δυναμική και τις σύγχρονες εξελίξεις υπό ένα διεπιστημονικό πρίσμα, καθώς ιδιαίτερα στη χώρα μας οι ανωτέρω όροι και έννοιες σε μεγάλο βαθμό έχουν "κακοποιηθεί" πολύπλευρα και πολυδιάστατα. Το επίκεντρο της ανάλυσης είναι ο Τρίτος Τομέας, και διαμέσω αυτού, επιμέρους απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα που απασχολούν ενεργούς πολίτες και επιστήμονες από ολόκληρο το φάσμα των κοινωνικών επιστημών. Τέλος, ο συγγραφέας υπονοεί προσανατολισμούς πολιτικού σχεδιασμού, αλλά δεν προτείνει συγκεκριμένες λύσεις. Γιατί πρωτίστως είναι αναγκαίο να γνωρίζουμε...

Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάζεται και μία δυναμική Γενική Θεωρία από το ατομικό έως το μάκρο-κοινωνιακό επίπεδο, η οποία βασίζεται στη συστημική θεώρηση και σε μία νέα θεωρία των αναγκών του ανθρώπου.
Τίτλος βιβλίου:Ο τρίτος τομέας: Μία γενική θεωρία
Υπότιτλος βιβλίου:Δημοκρατία και κοινωνική πολιτική σε μετάβαση
Εκδότης:Εκδόσεις Παπαζήση
Συντελεστές βιβλίου:Ζάννης, Παναγιώτης (Συγγραφέας)
ISBN:9789600228922
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2013
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική > Κοινωνική Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες