Κουφέτα με πικραμύγδαλο

Εκδότης:
Περίπλους
Έτος:
2013
ISBN:
9789604381487
Σελίδες:
496
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Κουφέτα με πικραμύγδαλο
Τιμή εκδότη:€17,92
Η τιμή μας: €16,13
Κουφέτα με πικραμύγδαλο
Τα "κουφέτα" είναι μια ερωτική ιστορία, που κινείται πάνω σε δύο άξονες. Το ερωτικό τρίγωνο και τις ορμές της ψυχής, όπως τις απέδωσαν ποιητές σαν το Σολωμό και τον Φεντ. Γκ. Λόρκα. Τρίτη βάση υποδόρια είναι η φύση της ζακυνθινής γης και η γενετική αλυσίδα του νησιού.

Η ιστορία ξετυλίγεται στη μετασεισμική Ζάκυνθο και στην Αθήνα του '60 και του '70.
Μετά τους σεισμούς του 1953 στη Ζάκυνθο, μια οικογένεια τραυματισμένη από το πένθος της απώλειας της μεγαλύτερης κόρης, της Κατίνας, έρχεται στην Αθήνα και παλεύει να επιβιώσει. Στην πρωτεύουσα, η Δέσποινα, η μικρότερη κόρη θα ζήσει ένα δυνατό έρωτα με τον Πέτρο Φραγκίσκο, επιτυχημένο ποινικολόγο και πρώην βουλευτή Ζακύνθου, αλλά τελικά θα συμβιβαστεί σε ένα γάμο με έναν ήρωα της καθημερινότητας.
Παράλληλα ένας νεαρός Ιταλός φθάνει στην Αθήνα κυνηγώντας το εύκολο κέρδος.
Η πεθαμένη Κατίνα μοιάζει να είναι ο σύνδεσμος αυτών των ανθρώπων και η σκιά της λειτουργεί σαν ψυχική συνθήκη για το ξανασμίξιμο της Δέσποινας με τον Φραγκίσκο, την απειλή της "άλλης", που έρχεται, ακόμα και για τον παράφορο έρωτα του Φραγκίσκου γι' αυτήν.
Πώς θα αντιδράσει η Δέσποινα; Πώς δέχεται το πλήγμα η κτητική αγάπη της; Μπαίνουν άραγε όρια, όταν ορμάει ο έρωτας και δεν υπάρχει παρά ο ερωτευμένος και ο άλλος;

Δύο γυναίκες, ένας άνδρας και το νησί ως αναίμακτη φύση. Ο ματωμένος έρωτας δεν είναι παρά η κορύφωση του ανεκπλήρωτου, το σημείο, που συναντιέται ο Φ. Γκ. Λόρκα με τον Σολωμό.
Τίτλος βιβλίου:Κουφέτα με πικραμύγδαλο
Εκδότης:Περίπλους
Συντελεστές βιβλίου:Κολυβά - Μούργελα Φραντζέσκα (Συγγραφέας)
ISBN:9789604381487
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2013
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες