Η γερμανική ηγεμονία

Ψευδαισθήσεις και πραγματικότητα
Εκδότης:
Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος:
2013
ISBN:
9789600355871
Σελίδες:
226
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η γερμανική ηγεμονία
Τιμή εκδότη:€14,84
Η τιμή μας: €13,36
στο καλάθι
Η γερμανική ηγεμονία
Το βιβλίο αυτό, περιδιαβαίνοντας τους τελευταίους δύο αιώνες, εστιάζει στις ψευδαισθήσεις και στην πραγματικότητα της γερμανικής ηγεμονίας - στη νοσταλγία δηλαδή της γερμανικής κυριαρχίας, αλλά και στη συμβατότητά της σήμερα με την ευρωπαϊκή ενοποίηση και τις ισορροπίες στο διεθνές περιβάλλον.

Το γερμανικό ζήτημα υπήρξε από τα κορυφαία στην Ευρώπη και στις διεθνείς σχέσεις κατά τον 20ό αιώνα, αφού αυτός άνοιξε και έκλεισε με τη γερμανική πρόκληση. Οι απόπειρες επιβολής της Γερμανίας προκάλεσαν συσπειρώσεις και αντισυσπειρώσεις, με αποτέλεσμα δύο καταστροφικούς παγκόσμιους πολέμους. Η εποχή της Βαϊμάρης (1918-1933) ήταν η τελευταία ελπίδα για ειρήνη στην Ευρώπη.

Στα μεταπολεμικά χρόνια η οικονομική ανάπτυξη της Ομοσπονδιακής Γερμανίας και ο ιδιαίτερος ρόλος του ενοποιημένου κράτους μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου δημιούργησαν σημαντικές προσδοκίες για το μέλλον της Γηραιάς Ηπείρου. Ωστόσο προξενούν και έντονο φόβο, γιατί η σημερινή Γερμανία επιμένει πεισματικά στην παράδοση της επαναλαμβανόμενης αποτυχίας, με συνέπειες που δείχνουν να είναι καταστροφικές τόσο για την ίδια όσο και για την Ευρώπη.
Τίτλος βιβλίου:Η γερμανική ηγεμονία
Υπότιτλος βιβλίου:Ψευδαισθήσεις και πραγματικότητα
Εκδότης:Εκδόσεις Καστανιώτη
Συντελεστές βιβλίου:Θερμός, Ηλίας (Συγγραφέας)
ISBN:9789600355871
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2013
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες