Η πρέσβειρα των Παρισίων
Ο ήχος των τακουνιών µου στο πλακόστρωτο των παρισινών δρόµων ακουγόταν παράταιρα. Τακ τακ τακ. Τακ τακ τακ. Σαν τις τρεις συλλαβές της λέξης "πρέσβειρα". Μιας λέξης που τώρα µε σαρκάζει. Πού βρισκόταν το όνειρο λοιπόν; Δεν στεκόταν στις διαβάσεις, δεν κατέβαινε από τον µολυβένιο παρισινό ουρανό.
Όλα µια διάψευση.
Μέσα σε µια διάψευση εκτυλίσσεται η ιστορία της "Πρέσβειρας των Παρισίων", που, πιασµένη στην αρπάγη της ίδιας της φιλοδοξίας της, βρίσκεται µάρτυρας, κατήγορος και κατηγορουµένη, άλλοτε καταλογίζοντας ευθύνες και άλλοτε όχι, µα πάντα κρύβοντας την αλήθεια ακόµα κι από τον ίδιο της τον εαυτό.
Σε ποιους µυστηριώδεις κανόνες υπακούει όποιος συντρίβεται από διαψεύσεις; Ποιοι δρόµοι οδηγούν στην τραγική κατάληξη; Πώς συµπλέκεται το ιδιωτικό µε το κοινωνικό; Και ποια τα όρια ανάµεσα στον έρωτα και στην αξιοπρέπεια;
Σε αυτά και σε άλλα παρόµοια ερωτήµατα επιδιώκει να απαντήσει η ιστορία της "Πρέσβειρας των Παρισίων" µέσω της µυθοπλασίας, όπου η ίδια η γραφή γίνεται µέρος της πλοκής.
Τίτλος βιβλίου: | Η πρέσβειρα των Παρισίων |
---|
Υπότιτλος βιβλίου: | Μυθιστόρημα |
---|
Εκδότης: | Εκδόσεις Πατάκη |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Κοκκινάκη, Νένα Ι. (Συγγραφέας)
|
ISBN: | 9789601640280 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Μαλακό |
---|
Σειρά εκδότη: | Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία | Σελίδες: | 405 |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | Ιούνιος 2013 | Διαστάσεις: | 21x14 |
---|
Ηλικίες: | | Σειρά βιβλίων: | Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία |
Κατηγορίες: | Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία |
Σεϊζάνη, Λητώ
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιταλική Φιλολογία στο ΑΠΘ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές μετάφρασης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει συνεργαστεί σαν μεταφράστρια με πολλά περιοδικά, με εταιρείες και με έναν τηλεοπτικό σταθμό. Έχει μεταφράσει διάφορα λογοτεχνικά έργα από τα αγγλικά και τα ιταλικά. Έχει ασχοληθεί περισσότερο με τους συγγραφείς Τόμας Χάρντυ και Τζοβάννι Βέργκα. Από το 2010 συνεργάζεται με την ιστοσελίδα peopleandideas.gr σαν συντάκτρια και επιμελήτρια κειμένων ενώ έχει δημιουργήσει και μια δικής της (litoseizani.com). "Ο προϊστορικός λέων της Κέας" είναι η τέταρτη ποιητική της συλλογή. Γράφει επίσης διηγήματα. Στα αρχεία του υπολογιστή της υπάρχουν δυο ανέκδοτα μυθιστορήματα και μερικά κείμενα για παιδιά.