Μικρές οδύσσειες παιδιών

Εκδότης:
Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος:
2013
ISBN:
9789605621193
Σελίδες:
45
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Μικρές οδύσσειες παιδιών
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Μικρές οδύσσειες παιδιών
Ο Οδυσσέας και ο καλύτερός του φίλος, ο Θέμης, συναντούν συχνά παιδιά με άλλο χρώμα δέρματος όταν παίζουν στο γήπεδο ή όταν πηγαίνουν βόλτες με το ποδήλατο.

"Από πού έρχονται αυτά τα παιδιά; Γιατί έφυγαν από τις πατρίδες τους; Γιατί βρίσκονται στην Ελλάδα; Μήπως κι αυτά πέρασαν μια μικρή Οδύσσεια, όπως ο μυθικός Οδυσσέας, για να φτάσουν στην πατρίδα μας;", αναρωτιούνται οι δυο φίλοι.

Με πλοηγό τη δασκάλα τους κάνουν ένα μεγάλο ταξίδι στις χώρες των προσφύγων συμμαθητών τους και μαθαίνουν για τις μικρές τους Οδύσσειες. Τα προσφυγόπουλα του βιβλίου διηγούνται με αφοπλιστική ειλικρίνεια και συγκινητική απλότητα τις προσωπικές τους ιστορίες, προσμένοντας όχι τη λύπηση αλλά την κατανόησή σας. Η Αζίζα, η Φατίμα, ο Ισαάκ, παιδιά του διπλανού θρανίου, σας προσκαλούν με τις αφηγήσεις τους να τα πλησιάσετε, αποδεχόμενοι τη διαφορετικότητά τους. Στο βιβλίο αυτό θα μάθετε όμως και για τους διεθνείς οργανισμούς που προστατεύουν τα δικαιώματα των προσφύγων και για τη δράση τους.
Τίτλος βιβλίου:Μικρές οδύσσειες παιδιών
Εκδότης:Νομική Βιβλιοθήκη
Συντελεστές βιβλίου:Μπαντή, Βικτώρια (Συγγραφέας)
Χωριατέλλη, Ζωή (Εικονογράφος)
ISBN:9789605621193
Σειρά εκδότη:Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2013
Σημείωση:Πρόλογος: Θανάσης Κ. Παπαχρίστου, καθηγητής Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τις "πινελιές" των Αλίκης και Άννας Τσιτσιμελή, μαθητριών της ΣΤ΄Δημοτικού.
Κατηγορίες:Παιδικά - Εφηβικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες