Τζοακίνο Ροσίνι

Η ζωή, το έργο, η εποχή του
Εκδότης:
Ζαχαρόπουλος Σ. Ι.
Έτος:
2013
ISBN:
9789602088470
Σελίδες:
192
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τζοακίνο Ροσίνι
Τιμή εκδότη:€14,84
Η τιμή μας: €13,36
στο καλάθι
Τζοακίνο Ροσίνι
Στο ευρύτερο κοινό ο Ιταλός συνθέτης Τζοακίνο Ροσίνι είναι γενικά γνωστός για τις διάσημες όπερες Κουρέας της Σεβίλλης και Γουλιέλμος Τέλλος, με τις οποίες έχει άρρηκτα συνδεθεί. Εντούτοις, υπάρχουν πολύ περισσότεροι λόγοι για τους οποίους ο συνθέτης αυτός έγινε γνωστός ως ο "κύκνος του Πεζάρο".

Σε αυτό το βιβλίο δίνεται παραστατικά η πορεία και η συνολική διαδρομή του Ροσίνι, ξεκινώντας από τη μουσική του παιδεία, την κλίση του για το λυρικό θέατρο και την ικανότητα του στο βιολί, το τσέμπαλο και το κόρνο προτού καν συμπληρώσει τα 15 του χρόνια. Επηρεασμένος και από τη γερμανική σχολή συνέβαλε ιδιαίτερα στην αναμόρφωση της όπερας, εστιάζοντας περισσότερο στην όπερα μπούφα, παρ' ότι το κοινό δεν εκτιμούσε ευθύς εξ αρχής τις αλλαγές που επέφερε. Η δόξα που γνώρισε στα θέατρα της Βενετίας και της Νάπολης τον ακολούθησε και στο Παρίσι, όπου μετακινήθηκε αργότερα.

Ποιον ρόλο έπαιξε η συνάντηση του με τον Μπετόβεν στην απόφαση του να εγκαταλείψει την Ιταλία; Ποια θέση είχαν στη ζωή του οι σύζυγοι του, η ντίβα Ισαβέλα Κολμπράν και, μετά τον θάνατο της, η Ολυμπία Πελισιέ; Και γιατί στα 37 του μόλις χρόνια βυθίστηκε στη μουσική σιωπή και δεν ασχολήθηκε πλέον με την αγαπημένη του όπερα, έχοντας συνθέσει μέχρι τότε ήδη 35 τέτοια έργα;

Τόσο η πρώιμη όσο και η μετέπειτα ζωή του εξετάζονται σε αυτό το βιβλίο με βάση τις πηγές, τις απόψεις των μελετητών και το υλικό που άφησε πίσω του ο ίδιος. Δίνεται επίσης πλήρης κατάλογος της εργογραφίας του, καθώς και βιβλιογραφία, προκειμένου ο ενδιαφερόμενος αναγνώστης να ερευνήσει βαθύτερα. Κυρίως, αποτυπώνονται εύγλωττα η ζωή και ο χαρακτήρας τού διάσημου μουσικού, οι σχέσεις του με τους άλλους, αλλά και το ζωηρό του πνεύμα, που τον καθιστούσε πάντοτε το επίκεντρο της προσοχής.
Τίτλος βιβλίου:Τζοακίνο Ροσίνι
Υπότιτλος βιβλίου:Η ζωή, το έργο, η εποχή του
Εκδότης:Ζαχαρόπουλος Σ. Ι.
Συντελεστές βιβλίου:Δρόσος, Γεώργιος Ν. (Συγγραφέας)
ISBN:9789602088470
Σειρά εκδότη:Μουσική
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2013
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες