Ο σοφότερος άνθρωπος στον κόσμο

Εκδότης:
IntroBooks
Έτος:
2008
ISBN:
9789606680427
Σελίδες:
45
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο σοφότερος άνθρωπος στον κόσμο
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ο σοφότερος άνθρωπος στον κόσμο
Μια φορά κι έναν καιρό, πριν από πολλούς αιώνες, στην Ελλάδα ζούσε ένα παιδί που το έλεγαν Πλατύ και που ήθελε να γίνει μεγάλος σοφός. Γι' αυτό χρειαζόταν ένα δάσκαλο κι ακολουθώντας τη συμβουλή του ίδιου του θεού Απόλλωνα, άρχισε να αναζητά το σοφότερο άνθρωπο στον κόσμο. Αλλά αυτή η αναζήτηση, όπως θα ανακαλύψει ο μικρός μας ήρωας, θα είναι πολύ δυσκολότερη απ' όσο μπορούσε να φανταστεί και θα αποδειχθεί μια πορεία γεμάτη παγίδες, εμπόδια, δασκάλους βαρετούς και καθηγητές πολύ αλαζόνες και ελάχιστα σοφούς. Όλα αυτά, για να ανακαλύψει ότι μερικές φορές, ένα πολύτιμο δώρο όπως η σοφία, μπορεί να βρεθεί εκεί που δεν το περιμένεις...
Το περιεχόμενο αυτού του βιβλίου αποτελεί ελεύθερη απόδοση της απολογίας του Σωκράτη, την οποία ο ίδιος εκφώνησε πριν από δυόμισι χιλιάδες χρόνια και κατέγραψε ο Πλάτωνας στο ομώνυμο έργο του.
Ύστερα από δυο χιλιετίες, οι διδασκαλίες που περιέχονται σε κείνες τις σελίδες δεν έχουν χάσει τίποτα από την ποιητικότητα και την ομορφιά τους.

Το βιβλίο αυτό, όπως και τα άλλα της ίδιας σειράς, επιθυμεί να αποτελέσει ένα εργαλείο για να πλησιάσουν οι νεότεροι αναγνώστες στους θησαυρούς της φιλοσοφίας, αφυπνίζοντας μέσα από το μύθο το ενδιαφέρον για τους κλασικούς της σκέψης στη Δύση.
Τίτλος βιβλίου:Ο σοφότερος άνθρωπος στον κόσμο
Τίτλος πρωτότυπου:L' uomo più saggio del mondo
Εκδότης:IntroBooks
Συντελεστές βιβλίου:Di Marco, Emiliano (Συγγραφέας)
Cioffi, Guido (Μεταφραστής)
Bacchini, Massimo (Εικονογράφος)
ISBN 10:
ISBN 13:
9606680428
9789606680427
Σειρά εκδότη:Οι Μικροί Φιλόσοφοι
Πρώτη έκδοση:Αύγουστος 2008
Ηλικίες:8 - 12
Κατηγορίες:Παιδικά - Εφηβικά > Παιδική και Εφηβική Λογοτεχνία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες