Το σπήλαιο των μυστηρίων

Εκδότης:
IntroBooks
Έτος:
2008
ISBN:
9789606680434
Σελίδες:
44
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το σπήλαιο των μυστηρίων
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Το σπήλαιο των μυστηρίων
Ένα σκοτεινό και βαθύ σπήλαιο, από όπου ακούγονται τρομακτικές κραυγές και φοβεροί ήχοι που φοβίζουν τους πάντες... Ένα μυστήριο που κανείς δεν τολμά να λύσει, κρυμμένο στα βάθη της γης... Στην ιστορία αυτή, ο Πλατύς για να αποδείξει σε όλους ότι δεν φοβάται τίποτα, θα φτάσει μέχρι αυτό το μυστηριώδες κι επικίνδυνο μέρος, συντροφιά με έναν αινιγματικό, λιγομίλητο μα σοφό γέρο. Στο τέλος του ταξιδιού του, ανάμεσα σε σταλακτίτες και νυχτερίδες, θα πρέπει να αντιμετωπίσει το πιο μεγάλο από τα μυστήρια: πώς μπορεί κανείς να σκέφτεται και να κρίνει μόνος του χωρίς να επηρεάζεται από τους άλλους και χωρίς να μείνει μόνος;
Το περιεχόμενο αυτού του βιβλίου αποτελεί ελεύθερη απόδοση του περίφημου Μύθου του Σπηλαίου που αφηγήθηκε ο Πλάτωνας πριν από δυόμισι χιλιάδες χρόνια στο έβδομο βιβλίο της Πολιτείας.
Ύστερα από δυο χιλιετίες, οι διδασκαλίες που περιέχονται σε κείνες τις σελίδες δεν έχουν χάσει τίποτα από την ποιητικότητα και την ομορφιά τους.

Το βιβλίο αυτό, όπως και τα άλλα της ίδιας σειράς, επιθυμεί να αποτελέσει ένα εργαλείο για να πλησιάσουν οι νεότεροι αναγνώστες στους θησαυρούς της φιλοσοφίας, αφυπνίζοντας μέσα από το μύθο το ενδιαφέρον για τους κλασικούς της σκέψης στη Δύση.
Τίτλος βιβλίου:Το σπήλαιο των μυστηρίων
Τίτλος πρωτότυπου:La caverna misteriosa
Εκδότης:IntroBooks
Συντελεστές βιβλίου:Di Marco, Emiliano (Συγγραφέας)
Αλεξιάδου, Σοφία (Μεταφραστής)
Bacchini, Massimo (Εικονογράφος)
ISBN 10:
ISBN 13:
9606680436
9789606680434
Σειρά εκδότη:Οι Μικροί Φιλόσοφοι
Πρώτη έκδοση:Αύγουστος 2008
Ηλικίες:8 - 12
Κατηγορίες:Παιδικά - Εφηβικά > Παιδική και Εφηβική Λογοτεχνία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες