Σαντορίνη: Οδηγός για "Το ηφαίστειο" (Παλαιά και Νέα Καμένη)

Η ηφαιστειακή δραστηριότητα στους ιστορικούς χρόνους
Εκδότης:
Ινστιτούτο Μελέτης και Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης
ISBN:
9789608568501
Σελίδες:
82
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Σαντορίνη: Οδηγός για Το ηφαίστειο (Παλαιά και Νέα Καμένη)
Τιμή εκδότη:€12,17
Η τιμή μας: €10,95
στο καλάθι
Σαντορίνη: Οδηγός για "Το ηφαίστειο" (Παλαιά και Νέα Καμένη)
Σαντορίνη, ένα από τα ομορφότερα και επιβλητικότερα νησιά του κόσμου.

Δεν είναι μόνο η σαγήνη των γκρεμών, ο μύθος της χαμένης Ατλαντίδας, η αντίθεση του βαθιού γαλάζιου της θάλασσας και του λευκού της ελαφρόπετρας με την ένταση του φαιού της λάβας, τα όμορφα μπαράκια με την κλασική μουσική που απλώνεται διακριτικά πάνω από τα φώτα της καλντέρας σαν έρχεται τ' απόβραδο, που κάνουν τη Σαντορίνη μοναδική.

Η Σαντορίνη είναι και ένα από τα πιο βίαια ηφαίστεια στον κόσμο, ένα τεράστιο υπαίθριο γεωλογικό-ηφαιστειολογικό μουσείο μοναδικό στην υφήλιο.

Ίσως πολλοί από εσάς που παίρνετε στα χέρια σας τούτο τον οδηγό, να έχετε την εντύπωση πως "ηφαίστειο" είναι μόνο αυτό που οι ντόπιοι ονομάζουν έτσι, το νησάκι δηλαδή της Νέας Καμένης. Όμως αυτή δεν είναι ούτε η μισή αλήθεια. Εκτός από το βουνό του Προφήτη Ηλία, κάθε πέτρα της Σαντορίνης ανέβηκε απ' τα έγκατα της γης λιωμένη και χύθηκε στην επιφάνειά της χτίζοντας τούτο το ηφαιστειακό νησί. [...]

Ο οδηγός αυτός διηγείται την ηφαιστειακή δραστηριότητα στη Σαντορίνη κατά τους ιστορικούς χρόνους, που δημιούργησε την Παλαιά και τη Νέα Καμένη. Περιγράφει τον τρόπο δημιουργίας και τα κύρια χαρακτηριστικά των γεωλογικών σχηματισμών και πετρωμάτων, υποδεικνύει διαδρομές και στάσεις. Προσπαθεί και φιλοδοξεί να καταργήσει τα στεγανά ανάμεσα στις μικρές ομάδες ειδικών επιστημόνων, που χρησιμοποιούν δυσνόητες ορολογίες, και το μεγάλο αριθμό των επισκεπτών, που διψούν για πληροφόρηση με απλά κατανοητά λόγια. Προσπαθεί, επίσης, να καλύψει ένα μέρος του μεγάλου κενού που υπάρχει στους τουριστικούς οδηγούς της Σαντορίνης, αυτό που αφορά στην πληροφόρηση για τη γεωλογική-ηφαιστειολογική ιστορία και εξέλιξή της, τις μοναδικού κάλλους διαδρομές και εμφανίσεις της.

Την τελική επιτυχία του εγχειρήματος θα την κρίνετε, βέβαια, εσείς.

(από την εισαγωγή του συγγραφέα)
Τίτλος βιβλίου:Σαντορίνη: Οδηγός για "Το ηφαίστειο" (Παλαιά και Νέα Καμένη)
Υπότιτλος βιβλίου:Η ηφαιστειακή δραστηριότητα στους ιστορικούς χρόνους
Περιέχει:Ηφαιστειολογικό χάρτη των νησιών.
Εκδότης:Ινστιτούτο Μελέτης και Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης
Συντελεστές βιβλίου:Βουγιουκαλάκης, Γιώργος (Συγγραφέας)
Βουγιουκαλάκης, Γιώργος (Φωτογράφος)
ISBN:9789608568501
Στοιχεία έκδοσης:
Σημείωση:Πρόλογος: Χρίστος Ντούμας, καθηγητής προϊστορικής αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιστημονικοί συνεργάτες: Μ. Φυτίκας, Π. Δαλαμπάκης, Ν. Κολιός. Χάρτες: Γ. Βουγιουκαλάκης. Επιμέλεια έκδοσης: "Αχνάρι". Εκτύπωση: Βιβλιοσυνεργατική Συν. Π.Ε. Κυκλοφορεί και στα γερμανικά.
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Ταξιδιωτικοί Οδηγοί - Χάρτες > Ελλάδα
Επιστήμες > Θετικές > Γεωλογία, Μετεωρολογία, Παλαιοντολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες