Μετέωρο πάθος

Εκδότης:
Ολκός
Έτος:
2013
ISBN:
9789608154766
Σελίδες:
192
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μετέωρο πάθος
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Μετέωρο πάθος
Πρόκειται για την αυτοβιογραφία της γαλλίδας συγγραφέας και κινηματογραφίστριας Μαργκερίτ Ντυράς (1914-1996) σε μορφή συνέντευξης στην ιταλίδα δημοσιογράφο Λεοπολντίνα Παλλότα ντέλλα Τόρρε. Θα της μιλήσει για τη ζωή της, το έργο της, την εποχή της αφάνειας αλλά και για την ξαφνική της επιτυχία και την παγκόσμια αναγνώρισή της (μετά την κυκλοφορία του Εραστή), την πολιτική, το πάθος.

"Για πολλά χρόνια, είχα κοινωνική ζωή, και η ευκολία με την οποία συναντούσα ανθρώπους ή τους μιλούσα καθρεφτιζόταν στα βιβλία μου. Ώσπου γνώρισα έναν άντρα, και σιγά σιγά, όλη εκείνη η κοσμικότητα εξαφανίστηκε. Ήταν ένας παθιασμένος έρωτας, σαρκικός, δυνατότερος από μένα, για πρώτη φορά. Έφτασα μάλιστα στο σημείο να θέλω να σκοτωθώ, και αυτό άλλαξε ακόμα και τον τρόπο μου να γράφω λογοτεχνία: ήταν σαν να είχα ανακαλύψει τα κενά, τις τρύπες που είχα μέσα μου και να βρήκα το θάρρος να μιλήσω γι' αυτά.

Η γυναίκα τού "Moderato cantabile" και η γυναίκα τού "Χιροσίμα αγάπη μου", ήμουν εγώ: εξουθενωμένη από το πάθος, μην μπορώντας να το εκφράσω με το λόγο, αποφάσισα να γράψω, σχεδόν με ψυχρότητα."

Ένα ομιλόν βιβλίο με προβληματισμούς επίκαιρους από μια συγγραφέα που "Ο εραστής της" είναι ακόμα πρώτος σε κυκλοφορία στα βιβλιοπωλεία της Κίνας (Le Monde 15-3-2013).

Η ελληνική έκδοση κυκλοφορεί ταυτόχρονα με τη γαλλική.
Τίτλος βιβλίου:Μετέωρο πάθος
Τίτλος πρωτότυπου:La passion suspendue, Entretiens avec Leopoldina Palotta della Torre
Εκδότης:Ολκός
Συντελεστές βιβλίου:Duras, Marguerite, 1914-1996 (Συγγραφέας)
Μέντζου, Βάσω (Μεταφραστής)
ISBN:9789608154766
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2013
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Γενικά Βιβλία > Διάφορα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες