Χριστώ το Θεώ παραθώμεθα

Εκδότης:
Ιερόν Ησυχαστήριον Κεχαριτωμένης Θεοτόκου Τροιζήνος
Έτος:
2006
ISBN:
9789608594920
Σελίδες:
270
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Χριστώ το Θεώ παραθώμεθα
Τιμή εκδότη:€10,60
Η τιμή μας: €9,54
Χριστώ το Θεώ παραθώμεθα
Η ανά χείρας έκδοσις, όπως ήδη ανεφέρθη στον πρόλογο, προέρχεται από μαγνητοταινίες. Βεβαίως δεν μπορεί να γίνη λόγος για συστηματική σειρά ομιλιών. Πρόκειται μάλλον για ζωντανό διάλογο με την μορφή ερωταποκρίσεων.

Ο μακαριστός Γέροντας τα τελευταία χρόνια της επιγείου ζωής του, υπακούοντας στην έντονη επιθυμία και παράκλησί μας, καθόταν μετά την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία να σχολιάση το Ευαγγελικό ή Αποστολικό ανάγνωσμα. Η αρχή ήταν σταθερή. Όχι όμως και η συνέχεια. Απρόβλεπτη ποικιλία θεμάτων εμφανιζόταν στο προσκήνιο. Φλέγοντα εκκλησιαστικά και κοινωνικά ζητήματα, πρακτικά προβλήματα οικογενειακής ζωής και αγωγής των παιδιών, απλούστερες και δυσκολώτερες θεολογικές απορίες. Η καταγραφή και οργάνωσις όλων αυτών σε ξεχωριστές ενότητες δεν ήταν εύκολη διαδικασία.

Επί πλέον, ο Γέροντας ήταν άριστος γνώστης της μητρικής ελληνικής γλώσσης μας. Κατά την μετατροπή του προφορικού λόγου του σε κείμενο προς έκδοσιν, έπρεπε να τηρηθή λεπτή ισορροπία με κριτήρια την φιλολογική ακρίβεια, την διατήρησι των στοιχείων της αυθόρμητης και ζωντανής εκφράσεως και την υποχρέωσι να είναι προσιτή σε όλους η πνευματική ωφέλεια. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Χριστώ το Θεώ παραθώμεθα
Εκδότης:Ιερόν Ησυχαστήριον Κεχαριτωμένης Θεοτόκου Τροιζήνος
Συντελεστές βιβλίου:Επιφάνιος Ι. Θεοδωρόπουλος, Αρχιμανδρίτης (Συγγραφέας)
ISBN:9789608594920
Στοιχεία έκδοσης: 2006
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες