Φίλοι σε ελαφρήν απόκλιση

Εκδότης:
Ίκαρος
Έτος:
2013
ISBN:
9789609527675
Σελίδες:
180
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Φίλοι σε ελαφρήν απόκλιση
Τιμή εκδότη:€16,00
Η τιμή μας: €14,40
στο καλάθι
Φίλοι σε ελαφρήν απόκλιση
Ο Άγγλος μυθιστοριογράφος E.M. Forster και ο Αλεξανδρινός ποιητής Κ.Π. Καβάφης γνωρίστηκαν στην Αλεξάνδρεια, την εποχή που ο Forster εργαζόταν για τον Ερυθρό Σταυρό κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η αλληλογραφία που ακολούθησε μεταξύ τους μαρτυρά μια σύνθετη σχέση και αποδεικνύει με συναρπαστικό τρόπο την αδιάπτωτη αποφασιστικότητα του Forster να προωθήσει τον Καβάφη εκδίδοντας το έργο του στα αγγλικά. Οι επιστολές τους συνθέτουν παράλληλα ένα χρονικό της υπολογισμένης άρνησης του Καβάφη να συμπλεύσει πλήρως με τα σχέδια του Forster.

Η ιστορία που μας αφηγείται η αλληλογραφία περιλαμβάνει μερικές από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της λογοτεχνίας του 20ού αιώνα, καθώς στο πρώιμο εγχείρημα του Forster να μεταφραστεί ο Καβάφης συμμετείχαν ο Arnold Toynbee, o T.S. Eliot, ο T.E. Lawrence και ο Leonard Woolf. Ο Forster τελικά πέτυχε να γνωρίσει τον Καβάφη στον αγγλόφωνο κόσμο θέτοντας γερά θεμέλια για την σημερινή παγκόσμια λογοτεχνική φήμη του ποιητή.

Η έκδοση περιλαμβάνει το σύνολο της σωζόμενης αλληλογραφίας Καβάφη-Forster, συσχετιζόμενες επιστολές και αρχειακό φωτογραφικό υλικό.
Τίτλος βιβλίου:Φίλοι σε ελαφρήν απόκλιση
Τίτλος πρωτότυπου:The Forster - Cavafy Letters: Friends at a Slight Angle
Εκδότης:Ίκαρος
Συντελεστές βιβλίου:Forster, E. M., 1879-1970 (Συγγραφέας)
Καβάφης Κωνσταντίνος Π. (Συγγραφέας)
Γκίκα, Κατερίνα, 1971- (Μεταφραστής)
Jeffreys, Peter (Επιμελητής)
ISBN:9789609527675
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2013
Σημείωση:Πρόλογος: Μανόλης Σαββίδης.
Κατηγορίες:Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες