Φυσική Γ΄ γυμνασίου

Εκδότης:
Ξιφαράς
Έτος:
2008
ISBN:
9789606694349
Σελίδες:
402
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Φυσική Γ΄ γυμνασίου
Τιμή εκδότη:€17,00
Η τιμή μας: €15,30
στο καλάθι
Φυσική Γ΄ γυμνασίου
Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας γράφτηκε με σκοπό να βοηθήσει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που θα ασχοληθούν με το μάθημα της Φυσικής στην Γ΄ Γυμνασίου.

Το ισχύον Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών (ΑΠΣ] καθιερώνει τη διαθεματική προσέγγιση της γνώσης, σύμφωνα με προδιαγραφές που ορίζονται από το Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγραμμάτων Σπουδών [ΔΕΠΠΣ]. Ο νέος τρόπος αντιμετώπισης της γνώσης απαιτεί διαφορετικές μορφές εργασίας από μαθητές και εκπαιδευτικούς. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δοθεί περισσότερο βάρος όχι στην «καθιερωμένη» αποστήθιση κάποιων πληροφοριών, απλά στην ανάπτυξη της πρωτοβουλίας των μαθητών καθώς και στην ενθάρρυνση της έρευνας, όπως εξάλλου απαιτεί και η ίδια η επιστήμη της Φυσικής.

Στο πλαίσιο αυτό, το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας φιλοδοξεί να διευκολύνει μαθητές και εκπαιδευτικούς να αξιοποιήσουν το σχολικό βιβλίο Φυσικής αλλά και να προσεγγίσουν ευχάριστα και δημιουργικά την επιστήμη της Φυσικής γενικότερα.

Το παρόν βιβλίο ακολουθεί το σχολικό βιβλίο και περιλαμβάνει:
- Παρουσίαση της θεωρίας του σχολικού βιβλίου υπό μορφή ερωτήσεων-απαντήσεων και με τη βοήθεια παραδειγμάτων, πινάκων και εικόνων που διευκολύνουν την καλύτερη κατανόηση των εννοιών της Φυσικής.
- Χρήσιμες παρατηρήσεις για τη λύση ασκήσεων.
- Λυμένες ασκήσεις-παραδείγματα που έχουν επιλεγεί και παρουσιάζονται με γνώμονα να βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση της θεωρίας.
- Ερωτήσεις κατανόησης της θεωρίας.
- Ασκήσεις που στόχο έχουν την εξοικείωση των παιδιών με την αντιμετώπιση και την επίλυση προβλημάτων Φυσικής. [Οι απαντήσεις των ερωτήσεων και οι λύσεις των ασκήσεων δίνονται στο τέλος του βιβλίου.]
- Κριτήρια αξιοποίησης πολλά σε αριθμό (ανάμεσα τους και Φύλλα αξιολόγησης του βιβλίου του εκπαιδευτικού] και διαφόρων βαθμών δυσκολίας (οι απαντήσεις δίνονται στο τέλος του βιβλίου].
- Αναλυτικές απαντήσεις των ερωτήσεων του σχολικού βιβλίου.
- Μεθοδικές λύσεις των ασκήσεων του σχολικού βιβλίου. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Τίτλος βιβλίου:Φυσική Γ΄ γυμνασίου
Εκδότης:Ξιφαράς
Συντελεστές βιβλίου:Κοκμοτός, Γιάννης (Συγγραφέας)
ISBN:9789606694349
Σειρά εκδότη:Βιβλία για την Εκπαίδευση
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2008
Ηλικίες:
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Γενικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες